5.500 m2 nyt tag hviler på tæt samarbejde

Annonce

5.500 m2 nyt tag hviler på tæt samarbejde

Da CM Byg vandt opgaven med at udskifte 5.500 kvadratmeter tag i Spangsbjerg Parken i Esbjerg, bød entreprisen på en stram tidsplan og særlige materialekrav. Med en optimal proces og et tæt samarbejde mellem CM Byg og tagproducenten Lindab lykkedes det både at overholde tidsplanen og indfri forventningerne.


Da Esbjerg Almennyttige Boligselskab stod overfor at skulle udskifte taget i Spangsbjerg Parken, var opgaven en smule mere kompliceret end normalt. Taget, der skulle udskiftes, strakte sig over ikke mindre end 5.500 kvadratmeter fordelt på syv højhuse. Desuden havde arkitekten helt særlige materialekrav, og den fulde entreprise fra levering til montering skulle overholde en stram tidsplan.


”Udfordringen ved Spangsbjerg Parken var, at vi kun havde 14 uger til at udføre arbejdet fra start til slut. Det satte store krav til koordineringen mellem de forskellige aktører, fordi alt skulle gå op i en højere enhed,” fortæller Jesper Christensen, direktør i CM Byg, der stod for monteringen af det nye tag.


Samarbejde fra top til tag

Som tagleverandør til projektet faldt valget på tagproducenten Lindab, der tidligere har samarbejdet med CM Byg om andre projekter. Hos Lindab så man den korte tidsfrist som en spændende udfordring.

”5.500 kvadratmeter er ikke så lidt, når alt skal produceres på mål. Samtidig skulle der tages hensyn til 350 gennemføringer af aftrækningshætter, rør og meget andet. Det kan godt give nogle udfordringer, og det var et stort puslespil at få til at gå op,” siger Henning Kring, salgskonsulent hos Lindab og fortsætter:

”Vi vil gerne forenkle byggeriet til fordel for vores kunder og samarbejdspartnere. Det gælder især, når tiden er knap og kravene store. Derfor satte vi os sammen med CM Byg og kom op med en plan for, hvordan det hele kunne lade sig gøre uden at gå på kompromis med deadline eller kvalitet.”


Etapebyggeri sikrer fast flow

Løsningen blev levering af byggematerialer i etaper, hvilket gjorde det muligt at overholde den korte tidsplan. Med løbende levering blev håndteringen af materialerne på selve byggepladsen samtidig mindre kompliceret.

”Hver 14. dag kom der en kranbil og løftede cirka 800 kvadratmeter materialer op til os på taget. Så havde vi alt, der skulle bruges til det tag. Ingenting i overskud, der skulle flyttes med videre til det næste højhus,” fortæller Jesper Christensen fra CM Byg.


Lever op til arkitektens krav

Det var ikke kun på grund af den fleksible levering, at valget af leverandør faldt på Lindab. Der var også særlige krav fra arkitektens side, der gjorde tagspecialistens Topline 40-ståltag til et oplagt valg.


”Det var et krav fra arkitekten, at taget skulle ligne teglsten. Og det skulle være matsort med en lav glansgrad. Det kunne Lindab leve op til med deres Topline 40, der med en lægteafstand på 40 centimeter har det helt rigtige teglstenslook,” fortæller Jesper Christensen.

 


Fakta om Topline 40 ståltag:

  • Giver et let tag med en vægt på kun 5 kg. per kvadratmeter mod teglstenens cirka 45 kg.
  • Faconklippet forkant giver en kant med et rigtigt teglstenslook.
  • Hjørneafklip, hvor pladerne samles, giver et mere ensartet tag.
  • Kernen i tagstensprofilet er en zinkbelagt stålplade, mens overfladen er belagt med en hårdfør, vind- og vejrbestandig behandling. Dette giver en stærk kombination, der opfylder alle krav.

     

Kontaktinformation
Lindab A/S
Langkær 20
6100 Haderslev
Tlf:73 23 23 23
Email:  
5-500-m2-nyt-tag-hviler-paa-taet-samarbejde