<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Baeredygtigt solcelletag fra Lindab vinder Byggeriets Energipris
Lindab

Annonce

Bæredygtigt solcelletag fra Lindab vinder Byggeriets Energipris

Lindabs SolarRoof konkurrerede mod et stærkt felt af producenter til uddelingen af Byggeriets Energipris. Derfor var glæden stor, da Lindab blev budt op på scenen for at få overrakt den eftertragtede pris. Begrundelsen fra dommerpanelet, var at Lindabs SolarRoof har formået at kombinere den nyeste teknologi indenfor solceller, med deres mangeårige erfaring indenfor ståltage.

 

Tekst af Alexander Tengbjerg

 

Der var en spændt stemning blandt de fremmødte til uddelingen af Byggeriets Klimapriser.

 

Priserne uddeles for at anerkende byggeriets klimafrontløbere og gives til Byggerimessens udstillere, som kan dokumentere energieffektivitet, CO2-reduktion, reduktion i miljøbelastning ved produktion, anvendelse og bortskaffelse samt bedre arbejdsmiljø. Vi står midt i en tid, hvor der er et stigende behov for bæredygtige løsninger, der kan sikre planeten en grønnere fremtid. Derfor er det vigtigt at have priser som disse, der kan sætte fokus på produkter, som aktivt hjælper byggeriets aktører til at træffe grønnere valg.

 

Men tilbage uddelingen.

 

Da en præsentationsvideo havde opremset de nominerede, nogle af byggebranchens helt store spillere, blev spændingen endelig forløst.

 

- Kombinationen af den nyeste teknologi og Lindabs mangeårige erfaring med ståltage, der tilsammen har udmøntet sig i produktet SolarRoof, er grundlaget for, at de modtager Byggeriets Energipris, fortalte Martha Lewis, Head of Materials hos Henning Larsen Arkitekter, da hun afslørede vinderen.

 

Læs også: Interview med Lene Agger fra Lindab: Godt design er nemt at arbejde med

 

”Når emballagen er blå, er indholdet grønt”

Det var en tydeligt glad salgschef fra Lindab, der til store klapsalver, gik på podiet for at modtage prisen:

 

- Når emballagen er blå, er indholdet grønt. Så kort kan det siges. Tusind tak for anerkendelsen! Vi er stolte over at modtage Byggeriets Energipris og ser det som udtryk for, at vi går den rigtige vej i vores bestræbelser på at skabe effektive og grønne produkter, sagde René Jensen, Salgschef hos Lindab.

 

- Bæredygtighed, grønt byggeri og cirkulær økonomi. Kært barn har mange navne, og der er ingen tvivl om, at bæredygtighed står højt på byggeriets agenda. I Lindab arbejder vi på at drive byggeriet i en mere bæredygtig retning, og det er Energiprisen endnu et bevis på. Vi arbejder på at forenkle byggeriet, og det sker ud fra Good Thinking filosofien, som indebærer, at man tager ansvar for at skabe en bæredygtig udvikling med produkter og tjenester, der effektiviserer byggeriet, forbedrer energieffektiviteten og reducerer ressourceforbruget. Det gør vi ved at udvikle smartere og mere bæredygtige produkter, der gør verden grønnere. Vi tænker grønt og tager vores del af ansvaret for at drive byggeriet i en stadig mere bæredygtig retning. For at tænke miljørigtigt må aldrig være et kompromis. Med Lindabs SolarRoof forener vi bæredygtighed, funktionalitet og æstetik, afsluttede René.

 

Lindab BA2_1600

 

Hvad er SolarRoof?

Lindab SolarRoof er resultatet af Lindabs mange års erfaring som leverandør af ståltag kombineret med den nyeste teknologi inden for solenergi. SolarRoof produceres som Lindabs traditionelle kliktag, men med solcellepaneler limet oven på tagkonstruktionen. Hermed bliver solcellerne en naturlig del af tagets arkitektoniske udtryk, samtidig med at monteringen bliver markant nemmere at gå til. Den vedvarende energiproduktion gør solcelletaget til en god forretning for både økonomien og miljøet.

 

- I Lindab vil vi gerne bidrage til det, vi kalder Good Thinking, som går ud på at udvikle smartere og mere bæredygtige produkter, der på én gang gavner vores kunders forretning og gør verden grønnere. Og det lever SolarRoof i høj grad op til, da det giver kunderne mulighed for at producere el, så de kan leve mere grønt, men også i et mere globalt perspektiv kan solcelletaget være med til at reducere klodens samlede CO2-udledning, siger Lene Agger, udviklingsingeniør i Lindab.

 

Dækker et vigtigt hul i markedet

Hos Lindab vil man gerne arbejde for en grønnere fremtid og være med til at gøre solceller til en selvfølge på de danske hustage. Et ståltag med integrerede solceller, som imødekommer de æstetiske krav, der kan få flere til at skifte taget ud med et solcelletag.

 

- Det er et produkt, der er stor efterspørgsel på, fordi det i bygningsreglementets energikrav for 2020 forventes, at man bygger med solceller. Det har indtil nu været en udfordring for arkitekterne på grund af det æstetiske aspekt, men det løser SolarRoof. I og med solcellerne er integrerede i taget, kan det nemlig producere energi uden at gå på kompromis med arkitekturen. Vi er alle i Lindab utroligt stolte over at have vundet Byggeriets Energipris, og det er noget, vi også forventer vil kunne mærkes på efterspørgslen, afslutter Lene Agger.

 

Kontaktinformation
Lindab A/S
Langkær 20
6100 Haderslev
Tlf:73 23 23 23
Email:   lindab@lindab.dk