<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Smukt staaltag med integrerede solceller nomineret til Byggeriets Energipris
Lindab

Annonce

Smukt ståltag med integrerede solceller nomineret til Byggeriets Energipris

Den 7. september bliver Byggeriets Klimapriser overrakt. Lindabs SolarRoof, der er et ståltag med integrerede solceller, er nomineret til Energiprisen for sine æstetiske og grønne fordele. Hos Lindab er man stolte over nomineringen og glæder sig over en stor efterspørgsel blandt arkitekter og boligejere.

 

Tekst af Alexander Tengbjerg

 

Byggeriets Klimapriser uddeles for at anerkende byggeriets klimafrontløbere, og gives til udstillere på Byggerimessen, som kan dokumentere energieffektivitet, CO2-reduktion, reduktion i miljøbelastning ved produktion, anvendelse og bortskaffelse. Da messen blev aflyst på grund af corona har man ventet indtil nu, med at uddele prisen.

 

Hos Lindab har man indtil nu ventet spændt på prisuddelingen, siden man i foråret blev nomineret

til Byggeriets Energipris for deres solcelleinnovation.

 

Solceller kan dække store dele af Danmarks elforbrug og være med til at sænke CO2-udledningen. Potentialet udnyttes dog langt fra i dag, hvor arkitekter efterspørger solcelleløsninger med større fokus på æstetik. Derfor lancerede Lindab deres ståltag med integrerede solceller, med et klart mål om at fremme den vedvarende energiproduktion uden at gå på kompromis med de arkitektoniske kvaliteter.

 

_U8A9832 copy_1600

 

Stor interesse hos arkitekter

Fik blot halvdelen af danske husstande solceller på taget, kunne hele Danmarks elforbrug dækkes i en skyfri time, og vi ville være tættere på den langsigtede ambition om et CO2-neutralt Danmark. Det viser en analyse fra Energinet.dk, som illustrerer solcellernes store potentiale i forhold til vedvarende energiproduktion. Potentialet udnyttes dog langt fra i dag, hvor kun 15 % af det samlede elforbrug dækkes i de solrigeste timer.

 

- Vi oplever, at mange arkitekter gerne vil bygge med solceller på grund af de energimæssige fordele, men de er tilbageholdne på grund af æstetiske hensyn. Det bliver simpelthen ikke en integreret del af husets arkitektur og udtryk, når solcellerne eftermonteres på taget som selvstændige elementer. Derfor udviklede vi et nyt ståltag ved navn SolarRoof, der kombinerer tag og solceller i en integreret løsning, siger Lene Agger, udviklingsingeniør i Lindab.

 

Læs også: Lindabs tagrender beskytter bygninger mod den næste ekstremregn

 

Let at montere

Lindab SolarRoof er resultatet af Lindabs mange års erfaring som leverandør af ståltag kombineret med den nyeste teknologi inden for solenergi. SolarRoof produceres som Lindabs traditionelle kliktag, men med solcellepaneler limet oven på tagkonstruktionen. Hermed bliver solcellerne en naturlig del af tagets arkitektoniske udtryk, samtidig med at monteringen bliver markant nemmere at gå til. Den vedvarende energiproduktion gør solcelletaget til en god forretning for både økonomien og miljøet.

 

- I Lindab vil vi gerne bidrage til det, vi kalder Good Thinking, som går ud på at udvikle smartere og mere bæredygtige produkter, der på én gang gavner vores kunders forretning og gør verden grønnere. Og det lever SolarRoof i høj grad op til, da det giver kunderne mulighed for at producere el, så de kan leve mere grønt, men også i et mere globalt perspektiv kan solcelletaget være med til at reducere klodens samlede CO2-udledning, fortæller Lene Agger.

 

Orrstigen_0054_1920

 

Dækker et vigtigt hul i markedet

Lindab vil man gerne arbejde for en grønnere fremtid og være med til at gøre solceller til en selvfølge på de danske hustage. Et ståltag med integrerede solceller, som imødekommer de æstetiske krav, der kan få flere til at skifte taget ud med et solcelletag.

 

- Det er et produkt, der er stor efterspørgsel på, fordi det i bygningsreglementets energikrav for 2020 forventes, at man bygger med solceller. Det har indtil nu været en udfordring for arkitekterne på grund af det æstetiske aspekt, men det løser SolarRoof. I og med solcellerne er integrerede i taget, kan det nemlig producere energi uden at gå på kompromis med arkitekturen, afslutter Lene Agger.

 

Kontaktinformation
Lindab A/S
Langkær 20
6100 Haderslev
Tlf:73 23 23 23
Email:   lindab@lindab.dk