randers-regnskov2021-alumentdk

Solafskærmningsprojekter

Alumentdk har leveret solafskærmningen til Havdrups nye børneinstitution Eventyrhaven og hjulpet med at skabe det helt rette indeklima til den unge generation

 

 

Eventyrhaven er tegnet af Nova5 arkitekter og danner rammerne for 22 vuggestuebørn og 88 børnehavebørns hverdag. Den eventyrlige børneinstitution er tegnet som en letgenkendelig rund bygning, som er nem at orientere sig i uanset alder. Store glaspartier i grupperum og garderober giver udsigt udover legepladsen og skaber kontakt mellem ude og inde. For at undgå overophedning på varme dage har Alumentdk leveret en solafskærmning, som følger bygningens runde form.

 

Distriktschef i Alumentdk, Michael Jensen, kommenterer på projektet: "Vi har leveret en specialdesignet solafskærmning i aluminium, der følger rundingen på bygningen. Afskærmningen er designet, så den inderste bue følger bygningens form og så snævrer sig ind."  

 

Skræddersyet løsning gav gevinst

 

Alumentdk har været en aktiv medspiller i processen med at finde den helt rigtige løsning til Eventyrhaven. Det handlede ikke kun om at skabe en god solafskærmning til huset, men også om at finde den helt perfekte balance mellem skygge og sol, så beregningerne passede og institutionen fik det optimale indeklima.

 

"Entreprenørfirmaet Elindco tog fat i os, fordi Alumentdk er førende indenfor mobile tag og solafskærmninger. Vi er vant til at gå i tæt dialog med vores kunder og kan godt lide udfordrende opgaver. Sammen skræddersyede vi en løsning, som gav det bedste indeklima til børn og voksne i Eventyrhaven. Vi var inde og skrue på marginalerne. Størrelsen på profilerne og antallet af lameller blev nøje tilpasset projektet for at få den optimale skyggeeffekt", siger Michael Jensen.

 

Takket være det tætte samarbejde kunne indeklimaet bestå alle beregninger til et 12-tal og åbne dørene for Havdrups nye generation i september.

 

Præsentation3

 

Projektet i Havdrup er langt fra det eneste, hvor Alumentdk er blevet bedt om at stille med sin ekspertise indenfor solafskærmning og mobile tag. Således har Alumentdk også leveret en løsning til loungeområdet på restauranten i The Silo. Her har restauranten valgt at få et tag med motoriserede lameller, som kan skydes til side en varm sommerdag.

 

Udvendig solafskærmning er løsning

 

Udvendig solafskærmning er hensigtsmæssig til kontorer, skoler, plejecenter, erhvervsbyggerier, private samt restauranter og cafeer, der har store vinduespartier. Ved installering af en udvendig solafskærmning undgår du et overophedet indeklima i sommerhalvåret og en blændende lav sol i vinterhalvåret.

 

Fordelen ved at placere solafskærmningen udvendig er nemlig, at solens stråler reflekteres inden, de kommer ind i bygningen. Det holder varmen ude og giver en behagelig temperatur indenfor, selvom solen bager udenfor.

 

eventyrhaven-udvalgt
altanindaekninger-holte-alumentdk
 
 

Eventyrhaven fra gaden og solafskærmninger i Holte.

 

 

Kontaktinformation