t

Mobilhouse sørger for bæredygtige arbejdspladser

Bæredygtighed er mere i fokus end nogensinde, og hos Mobilhouse gør de, hvad de kan for hele tiden at innovere og videreudvikle deres bæredygtige tilgang til markedet. To af deres nyeste tiltag til opførelsen af fleksibelt byggeri er skruefundamentet samt solcelleanlæg monteret på toppen af modulerne.

Bæredygtighed er kernen i Mobilhouses forretning, og virksomheden inkorporerer bæredygtighedsaspekter i alle led af processerne. Visionen med den bæredygtige tilgang til markedet er at gøre en forskel både nu og i fremtiden.

 

Mobilhouses første solcelleanlæg er netop bestilt og skal etableres på deres nye opførte kontorfaciliteter hos Fertin Pharma i Vejle, der ud over solcelleanlægget også har fået modulerne opført på skruefundament frem for det traditionelle stribefundament.

 

“For os var det en dannelsesrejse, da vi først kom i kontakt med Mobilhouse kontra andre leverandører i forhold til, hvor meget de hos Mobilhouse har gjort ud af det her,” siger Michael Thomsen, CFO hos Fertin Pharma.

 

Artikel6

 

Skruefundament giver CO2-besparelser på 76%

Fertin Pharma har udvidet deres kontorfaciliteter med 1.728 kvadratmeter fordelt på to bygninger bestående af i alt 36 af de nye rummelige Maksimum moduler fra Mobilhouse. At modulerne er placeret på skruefundament frem for det traditionelle stribefundament har givet en CO2-besparelse på 76 %. – svarende til 301,5 tons CO2.

 

”Vi har ikke været bevidste om mulighederne ved fleksibelt byggeri, før vi kom i dialog med Mobilhouse. Og der blev det klart, at Mobilhouse er langt længere fremme i de tanker end alle andre er, hvilket passer som fod i hose med den grønne agenda, der kører i vores virksomhed,” påpeger Michael Thomsen.

 

På toppen af det færdige byggeri monteres 216 solceller, der hvert år vil producere 76 MWh og dermed skabe en besparelse på 12,62 tons CO2, hvilket svarer til 580 plantede træer om året.

 

”Da muligheden bød sig for at få solceller monteret på bygningerne, var det bare indlysende i de her dage. At nedbringe vores CO2-aftryk er jo det, vi alle sammen arbejder på, så derfor var det nærmest en no-brainer at gå den vej med byggeriet,” siger Michael Thomsen.

 

Læs også:

Svanemærket modulbyggeri fra Mobilhouse

 

Artikel5
Artikel8
 
 

 

Fakta om fundering

Stribefundament erstattet af 432 skruer

Type: BAYO.S PRM 76 x 5,0 x 2050/2-6 meter

Grundplan for de to bygninger: 1.152 m2

Brugt: 22,1 tons stål – BAYO.S skruer

Sparret: 2.342,6 tons armeret beton

Besparelse i CO2: 76 % – 301,5 tons CO2 

 

Kontaktinformation

  • Mobilhouse A/S
  • Amerikavej 1, 7000, Fredericia
  • Tlf: 70203566
  • Web: https://mobilhouse.dk/
  • Email : info@mobilhouse.dk