<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Klassisk haandvaerk med holdbare byggematerialer
Klassisk håndværk med holdbare byggematerialer

Annonce

Klassisk håndværk med holdbare byggematerialer

Fremgang: Lokal virksomhed satser på klassisk håndværk med holdbare bæredygtige mønstre

 

Tekst af Henrik Helmer Petersen, journalist Frederiksborg Amts Avis

Foto af Henrik Nielsen og Kim Rasmussen

 

Vil man tænke grønt og bæredygtigt, behøver man ikke udelukkende tænke nyt. Man kan også tænke klassisk og benytte sig af gode gamle og langtidsholdbare materialer som zink, kobber og naturskiffer og kombinere det med gamle hæderkronede håndværkstraditioner fra naverne. Det kan man sætte i system med høj genanvendelse af materialer, energioptimering og affaldssortering.

 

Så er det grønt og bæredygtigt, og sådan har man gjort hos NaverGruppen A/S med adresse på Askvang i Hillerød. Det giver vækst. Der er bud efter grønne løsninger i byggebranchen.

 

Peter Duch købte håndværksvirksomheden for fem år siden. Dengang hed firmaet Dansk Kobber Salg, og Peter Duch havde været passioneret kunde i mange år, og det blev startskuddet til selv at begynde at bygge egne ejendomme.

 

Det skete med en særlig forkærlighed til kobber, og Peter Duch har blandt andet opført et byggeri tegnet af Utzon, hvor taget bestod af så meget som 4,2 tons kobber.

 

Det var i den forbindelse, at Peter stiftede bekendtskab med Dansk Kobber Salg, som han købte i 2013, da den tidligere ejer gik på pension.

 

Han omdøbte virksomheden til NaverGruppen, og han forklarer det med, at NaverGruppens passion for kvalitet og de ædle naturmaterialer er en tilgang, som naversvenden i gamle dage tog med sig, når han drog på valsen for at arbejde med klassiske byggerier i Europa.

 

- På den måde bar naversvenden sin viden om materialer og traditioner videre til glæde for andre. Det samme gælder for NaverGruppen, der i dag hjælper kunder med at udføre løsninger, der beviser, at kvalitet altid betaler sig - æstetisk såvel som økonomisk. Hertil har vi nu også vores grønne profil, fortæller Peter Duch.

 

Læs også interview med Peter Duch, direktør i NaverGruppen: Lokal virksomhed satser på klassisk håndværk med holdbare byggematerialer og bæredygtige mønstre

 

Den ægte vare

Den ægte vare forbinder NaverGruppens direktør Peter Duch med materialer fra naturens hånd; zink, kobber og naturskifer, hvor det gode håndværk er tilført.

 

- Ædle materialer giver god holdbarhed og lang levetid. Naturskiffer får vi fra Nordspanien, og et tag af naturskiffer kan holde 100-200 år. Det er bæredygtigt, fastslår han.

 

Han har i løbet af de forgangne fem år lagt sin energi i at videreudvikle NaverGruppen, og det har båret frugt. NaverGruppen A/S oplever pæn vækst i disse år. I høj grad også som følge af de grønne tiltag.

Kigger bagud – og fremad

- Vi oplever en stigende interesse både blandt ejendomsudviklere og private for kvalitet og godt håndværk. Jeg synes, det er rigtigt fint at kigge fremad efter nye byggeløsninger, hvor der i højere grad tænkes i nye højteknologiske løsninger som eksempelvis brug af sensorer, der overvåger fugtighed, CO2 og temperatur. Men der er også en stigende erkendelse af vigtigheden i at kigge tilbage i tiden og se på hvilke materialer, der i tidens løb har vist sig at være bæredygtige, siger Peter Duch.

 

Nye produkter skal dog også i spil. Og her er NaverGruppen gået i front, og taget nogle af de ”sorte får” i stalden.


Peter Duch siger:


- Tagpap er brugt på mange store bygninger. Omkring to tredjedele af tagarealet på danske bygninger udgøres af flade tage med en tolags-tagpapløsning. Det kalder på grøn udvikling, og med Klima- og MiljøTag fra Binné er vi kommet med to bud på miljøforbedrende, genbrugelige og bæredygtige alternative produkter til de gængse tagpapløsninger. KlimaTag optager og omdanner CO2 fra luften, mens MiljøTag danner basis for beplantning.

 

Også blyerstatning har fanget NaverGruppens interesse. Leadax har helt de samme egenskaber som bly, men er dels lettere at arbejde med, dels fremstillet af genbrugeligt polyvinyl butyral (PVB).

 

Det gælder om at forbedre velkendte og eksisterende produkter, så bæredygtigheden kommer i front, forklarer Peter Duch.

 

Står stærkt

- Her kan vi virkeligt mærke, at bygherrer og arkitekter har respekt for »Den Ægte Vare«, som vi vælger at kalde det, når ædle materialer forenes med godt håndværk.

 

Peter Duch gør opmærksom på, at der er flere og flere større bygherrer og byggefirmaer, der har et csr-regnskab og bevidst vælger underleverandører, der også tænker grønt og bæredygtigt.

 

- Den udvikling vil fortsætte, og her står vi os nu ekstra godt som underleverandør med et unikt speciale og også i udstrakt grad en bæredygtig profil, mener han.

NAVERGRUPPEN
...

NaverGruppen

Virksomheden har gennem mere end  20 år været leverandør af godt håndværk og er vokset støt og roligt, til nu at være den største specialleverandør indenfor produkter i kobber og zink til tag og facade.

 

Denne passion for kvalitet og de ædle natur­materialer deler vi med Naversvenden, der drager på valsen for at arbejde med klassiske byggerier i Europa. Derved bærer Naversvenden sin viden om materialer og traditioner videre og fagkundskaberne forbedres til glæde for andre. 

 

Denne Naverpassion for ”det ægte” deler vi, og afspejler i vores navn: Navergruppen A/S.

 

Se meget mere på navergruppen.dk

Kontaktinformation
NaverGruppen A/S
Askvang 2
3400 Hillerød
Tlf:70 20 11 72
Web:
Email:   salg@navergruppen.dk