Belysningsstolper i komposit til gader, parker og pladser

Annonce

Belysningsstolper i komposit til gader, parker og pladser

En belysningsstolpe i kompositmateriale er et vindende materialekoncept, der er perfekt i forhold til holdbarhed, miljø, sikkerhed og ergonomi, og samtidig giver nye muligheder for lysdesign i uderummet.

 

Tekst af dir. Morten Nyholm Jensen, NEWTEK

 

Komposit er et glasfiberforstærket polyestermateriale, der dækkes med en gelcoat som afsluttende overfladebehandling. Egenskaberne og fordelene herved, kan opdeles i fire hovedområder:

 

·      Økonomi – et stærkt alternativ if. metal set over produktets levetid (60+ år)

·      Æstetik – giver øget mulighed for at skabe et smukkere og mere interessant gade- og bybillede

·      Miljø – har meget lav negativ miljøpåvirkning over hele levetiden

·      Sikkerhed – leder ikke strøm og reducerer dermed risikoen for alvorlig personskade pga. elektricitet.

 

Læs mere om BelysningKompositmateriale er et bæredygtigt materiale, der giver hidtil usete muligheder. Det er billigere at fremstille og transportere (både på råvare og færdigvare niveau) end metaller og kan genbruges som fyldstof. Der bruges næsten ingen vand i produktionsprocessen. Det mest spændende er dog nok, at man kan få det til at ligne alt fra et birketræ og til en girafhals, og man kan lægge LED lys ind i masten, så man kan give et område sit helt eget udtryk.

 

Designet gør produktet attraktivt og spændende, ikke mindst fordi indholdet kan gøres fleksibelt afhængigt af applikationen og miljøet. Løsningen bidrager til øget levetid sammenlignet med andre stolper på markedet.

 

Designstolperne kan også fås, hvor stolpen er forseglet øverst og ikke beregnet til at have et LED armatur. Den er så konsekvent udstyret med indbygget LED belysning (hvid, gul eller blå), der giver både et mere diffus lys, en god lysstyrke og et lavt energiforbrug.

 

Model ”Birk” har mønster fra et birketræ og smelter smagfuldt ind i parker, vandre- og cykelruter såvel som i haver. LED armaturet på toppen af stolpen vælges af kunden og der er et stort udvalg at vælge imellem. De giver både god lysstyrke og lavt energiforbrug.

                                                  

Model ”Linser” har et indlæg med samme karakteristika, men har et andet mønster med flere farver, hvilket gør den ideel til legepladser, skoler og parker.

 

Innovativt samarbejde

Svenske MSL International AB i Laholm, tilbyder udvikler, markedsfører, sælger og distribuerer kompositstolper og belysningsudstyr bæredygtige belysningssystemer til veje, gader og parker på det internationale marked, primært til kommuner, entreprenører og ejendomsselskaber. Deres program af designede belysningsstolper fremstillet af kompositmateriale opnåede i år 2016, at få ”Plastonova” innovationsprisen i Sverige - begrundet i perspektiverne for holdbarhed, sikkerhed og ergonomi.

 

Da både NEWTEK og MSL arbejder proaktivt med bæredygtighed og med en ledelsesfilosofi baseret på innovation, kvalitet og CSR, er der derfor spændende perspektiver i et nyt samarbejde om det potentielle danske marked.

 

 

 

NEWTEK

NEWTEK

NEWTEK er et handels & rådgivende ingeniørfirma indenfor energieffektiv belysning, smart byrums-inventar og mobilitetsudstyr.  Vi har samlet mere end 30 års erhvervserfaring som giver en meget stor vidensbase og knowhow, at kunne give videre af til vores kunder.

 

NEWTEK er partnere med flere større producenter, og som eneforhandlere og distributører, kan vi tilbyde en bred vifte af løsninger og produkter indenfor og på tværs af vores forretningsområder.

 

Se nærmere på vores udvalg af innovative løsninger; vi håber vi kan tilbyde lige det du søger, men ellers er vi gode til at tilpasse løsninger. Vores løsninger er omhyggelig udvalgt fra meget seriøse leverandører.

Kontaktinformation
NEWTEK
 Kærvej 39
5220 Odense
Tlf:2124 2454
Web:
Email: