<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Fra fast blaendfrit lys til farverigt lysshow
Fra fast blændfrit lys – til farverigt lysshow

Annonce

Fra fast blændfrit lys – til farverigt lysshow

LED teknologien gør sportsbelysningen bedre, mere energieffektiv og spændende end nogensinde før. Det er bare ikke ligetil at skabe tidssvarende belysning i sportsarenaer – men løsningen findes med specialiseret LED lys

En svømme-, skøjte- eller idrætshal er et hårdt miljø, hvor der stilles øgede krav til belysningen, både i forhold til sikkerhed, holdbarhed og blænding over for aktører og evt. de kameraer, der skal bruges til tv-dækning.

Det ved man hos firmaet NEWTEK i Odense, der blandt sine specialer har LED belysning til indendørs sport, og herhjemme repræsenterer hollandske EVA Optic og finske GREENLED, der er europæiske armaturproducenter, der med stor erfaring, udvikler og producerer LED belysning på egne fabrikker, specielt til disse miljøer. Tilsammen er over 1.000 offentlige idræts-, skøjte- og svømmefaciliteter i Europa, bestykket med LED armaturer fra disse to specialproducenter.


- Når man f.eks. skal lave belysning i meget varme, fugtige og klorholdige miljøer som svømmehaller, badelande og wellnessbade, kan man ikke bare gribe til hvilket som helst LED armatur. Man skal have specialdesignet mekanik og elektronik og måske skal strømforsyningen kunne adskilles og placeres separat, så i et rum med et mindre udfordrende indeklima, siger direktør Morten Nyholm Jensen fra NEWTEK

 

 

Udvidet mulighed for at tænke LED belysningen ind i arkitekturen

Ud over holdbarhed og den velkendte strømbesparelse, der ligger i LED belysning er det muligt allerede ved projektering af et halbyggeri, at tænke LED belysning ind i arkitekturen og rumdesignet, meget mere effektivt end traditionelle løsninger. Lysstofrør og halogener skal serviceres jævnligt, og derfor opsættes armaturerne typisk, så de kan nås fra bassinkanten. Det er ikke absolut nødvendigt med LED armaturer, siger direktøren.

 


Specialviden om sportsbelysning kan spare både tid og penge

LED belysning til svømmehaller og sportshaller kræver også specialviden hos installatøren. Det er man opmærksomme på hos NEWTEK, der gerne hjælper med lysberegninger, placering og opsætning samt om styring og dens muligheder. Dermed øges kombinationerne af det æstetiske og det praktiske, gevaldigt.

 

- En svømmehal bør opdeles i kravspecifikke vådrumszoner, så en kvalificeret overfladebehandling og afskærmning af armaturerne og især strømforsyninger, er gennemgående fra bunden af bassinet til loftet i rummet. Desuden skal metallernes sammenføjninger ved opsætning udføres, så der undgås galvanisk tæring, fortæller Morten Nyholm Jensen. 

Læs mere: Interview med direktør Morten Nyholm Jensen fra NEWTEK: Vejle viser vilje til at gøre byen smartere med soldrevne smartbænke

 

 

LED teknologien kan forstærke oplevelsen hos aktører og publikum

- Der er sket rigtig meget med LED-teknologien de seneste år. Effektiviteten og levetiden er generelt næsten fordoblet og med de digitale styringer som DALI og DMX parret med sensorer, meget større muligheder for intelligent og showpræget belysning.

 

- Der er med LED belysning, rige muligheder for at lege med lysvirkninger og få mere show-prægede effekter i hele farvespektret, hvis man for eksempel skal forstærke en opfattelse af eller en stemning i et rum.

 

 

- Det er faktisk fælles for idræts-, skøjte- og svømmehaller. Belysningsbehovene adskiller sig, men på trods af dette er målet og særdeles slutresultatet, det samme – nemlig en tilstrækkelig mængde regelmæssigt og blændfrit lys, uanset hvad anlægget anvendes til. Og der stilles stadigt større krav til belysningen, både fra publikum og fra tv-selskaber, der skal sende udsendelserne i HD-format. Derfor lægger vi mange kræfter i at undgå uhensigtsmæssige skyggedannelser og flicker i lyset som giver ”flimmer i kassen”, siger direktøren.

NEWTEK

NEWTEK

NEWTEK er et handels & rådgivende ingeniørfirma indenfor energieffektiv belysning, smart byrums-inventar og mobilitetsudstyr.  Vi har samlet mere end 30 års erhvervserfaring som giver en meget stor vidensbase og knowhow, at kunne give videre af til vores kunder.

 

NEWTEK er partnere med flere større producenter, og som eneforhandlere og distributører, kan vi tilbyde en bred vifte af løsninger og produkter indenfor og på tværs af vores forretningsområder.

 

Se nærmere på vores udvalg af innovative løsninger; vi håber vi kan tilbyde lige det du søger, men ellers er vi gode til at tilpasse løsninger. Vores løsninger er omhyggelig udvalgt fra meget seriøse leverandører.

Kontaktinformation
NEWTEK
 Kærvej 39
5220 Odense
Tlf:2124 2454
Web:
Email:   mny@newtek.dk