goteborgsoperan-ecocharge

Sikker opbevaring af cykelbatterier i Newtek-ladeskabe

Ladeskabe til cykelbatterier kan være en god idé at tænke ind i brandsikringen i en ejendom, anbefaler Newtek. Her kan batteriet ligge og oplade trygt i sin egen boks, mens det lader op.

Litium-ion batterier har transformeret den måde, man driver alt fra bærbar elektronik til elcykler. De tilbyder høj energitæthed og genopladelig bekvemmelighed til en relativt lav pris. Men batteridrevne cykler er dog ikke uden risiko!

 

En elcykel på en altan i Københavns Nordvest kvarter stod i april 2024 til opladning. Kort efter var der store flammer, sort røg i ejendommen og flere borgere måtte evakueres i den fleretages beboelsesejendom.

 

Oplad med varsomhed

Opladning af litium-ion batterier har udløst flere større brande i ind- og udland. Siden 2018 er antallet af anmeldte batteribrande i Danmark steget med 330 %. Sikkerhedsstyrelsen følger udviklingen og selvom man generelt set ikke skal være nervøs for at bruge produkter med litium-ionbatterier, bør man være særlig varsom, når man lader batteriet op.

 

En brand i et elcykelbatteri kan stamme fra en fabrikationsfejl eller beskadigelse af cellens indre struktur, hvilket kan resultere i en kortslutning. Derfor bør man udskifte et batteri efter gentagne fald eller styrt. Tilsvarende kan overopladning eller for høj temperatur tjene som katalysatorer for en eksplosiv batteribrand. Glem ikke, at et elcykelbatteri lagrer en ret stor mængde energi og frigives den hurtigt, kan virkningen være katastrofal for sine omgivelser.

 

newtek

 

 

Sikker opbevaring og opladning

Et ladeskab kan derfor med stor fordel indgå som en vigtig del af brandsikringen i en ejendom. Her opbevares og oplades et elcykelbatteri trygt i sin egen boks, mens cyklen står parkeret. Det tunge og besværlige batteri skal altså ikke transporteres med op i en lejlighed, et klasselokale eller på et kontor. Ladeskabet gør det muligt at opbevare batterierne et kontrollerbart sted og minimerer virkningen af en evt. batteribrand, så nødtjenester får bedre tid til at reagere.

 

Newtek tilbyder ladeskabe, der kombinerer batteriopladning, sikker opbevaring og smarte låse. Modellerne findes fra 3 til 12 bokse, hvor hver boks rummer både batteri og egen oplader. De har en robust og gennemtænkt konstruktion med forsænkede hængsler og separate låse. Med integrerede strømstik i hver boks, god ventilation og evt. opvarmning, skabes det bedst mulige batterimiljø.

 

De dyreste skabe fra Newtek til udendørs brug (IP54) er udstyret med et termostatstyret varmelegeme for at temperere batterierne samt en aktiv ventilation og automatisk afløb. Det gør dem i stand til at oplade både udendørs og indendørs. Ladeskabene til indendørs brug, kan nemt monteres på en væg, eller direkte på et gulv. Alle modeller har god ventilation tyverisikret adgang med enten hængelås, cyl.lås, elektronisk kodelås, RFID kortlås eller APP lås - evt. tilsluttet og integreret i eksisterende eller nye adgangssystemer.

 

Kontaktinformation

  • NEWTEK ApS
  • Kærvej 39, 5220, Odense SØ
  • Tlf: +45 2124 2454
  • Web: https://newtek.dk/
  • Email : info@newtek.dk