<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Et udend rs design ikon
Et udendørs design-ikon

Annonce

Et udendørs design-ikon

Der er mange klassiske danske møbler, som bliver tiljublet over hele verden, men der er få udendørs møbler, man på samme måde kan betegne som design-ikoner. Med lanceringen af loop-familien er der til gengæld noget, der kan tyde på, at vi er ved at opleve fødslen af en nyklassiker til udendørs rum.

 

Tekst af Mikkel Dissing Sandahl

 

– Det er vigtigt, at der er nogle, der tænker i fornyelse af møblerne til det offentlige rum. Vi ser nye flotte bygninger skyde op over alt, men der skal også være interessante og innovative opholdsmuligheder i lommerne mellem bygningerne. Vores mål er at få større opmærksomhed på betydningen af udendørsmøbler i Danmark, udtaler Alice Vinkel, marketingsansvarlig i out-sider.

 

Et socialt møbel

I 2007 fremstillede det århusianske arkitektfirma Aart og byrumsinventarfirmaet out-sider 50 knaldrøde runde sidderinge specielt til Århus Festuge. Idegrundlaget var et nyt positivt samværsmøbel, der samtidig var et glad udendørsmøbel, og kunne anvendes på lige fod af børn, unge og ældre.


Iværksætterfirmaet out-sider valgte kort tid efter Århus Festuge at introducere den ca. to meter runde Loop-bænk i Danmark, og de kan nu ses på f.eks. skoler, svømmehaller, legepladser, shoppingcentre og andre hel- eller halvoffentlige pladser og steder.

 

Loop-familien vokser

– Loop var en enorm succes fra starten, og til vores overraskelse ramte den meget bredere, end vi havde forestillet os. Og folk brugte den på nye måder: Inde i midten blev der lavet bål på engangsgrill, der blev lavet sandkasse og leget med Lego-klodser, men det vigtigste var at se, at både børn, unge og voksne fik lyst til at sidde overfor eller ved siden af hinanden – i stedet for på hver sin bænk i hver sin ende, udtaler Alice Vinkel.


Nu kan firmaet præsentere to nye produkter i Loop-familien, nemlig Loop Arc og Loop Line, som uden problemer kan sættes sammen og kombineres med hinanden på et utal af måder. Loop Line er udviklet efter en henvendelse fra DSB, der efterspurgte et lige element til S-togsstationer. Resultatet kan lige nu ses på Avedøre, Albertslund og Sjælør S-togsstation, hvor DSB har kombineret Loop Line + Loop Arc.

 

Leg og glæde

Loop-familien er et enestående alternativ til de almindelige træbænke, som man knapt nok lægger mærke til i bybilledet. Nu har folk muligheden for at have et sjovt og humoristisk udendørs møbel, der med sine opsigtsvækkende farver og former lyser op i alle omgivelser.


Men det er ikke kun den alternative form, der har vagt begejstring. Også anvendelsen af det miljøvenlige plastmateriale, polyethylen, er populært i disse energi- og CO2-tider. Materialet er yderst holdbart og anvendes bl.a. til kajakker, så loop-produkterne kan tåle al slags vind og vejr.

 

Byens små lommer

Den nye møbelsucces har foreløbig medført et solidt salgsresultat, og bænkene sælges nu i hele Europa. Alsidigheden i anvendelsen ses bl.a. på listen over anvendelsessteder som Amager Strandpark, Hotel Legoland, Danske Ambassade i London, Skt. Hans Legeplads, Skole Islands Brygge, Nicolai Kulturkompleks, Stockholm Kommune, Copenhagen X og Odense Kommune. Alice Vinkel fortæller:


– Loop er perfekt til de mange små lommer i byen, hvor man kan slappe af med venner eller familien. Bænkene står rigtig godt i forhold til moderne byggerier, som vi eksempelvis ser i Ørestaden. Men anvendelsesmulighederne er faktisk uendelige, og det er én af grundene til, at Loop er ved at blive en nyklassiker til udendørs rum.

Out-sider

Out-siders produktunivers er primært udendørs sidde- og opholdsinventar. I vor design-filosofi angiver vi bl.a., at vi skaber multifunktionelle produkter på tværs af aldre – og ses dette i sammenhæng med vore kollegaers produkter, kan det opleves i denne produkt-positionering.  

Out-sider indretter byrum, parker og skoler med bænke, borde, pullert.

Kontaktinformation
Out-sider a/s
Kigkurren 8A
2300 København S
Tlf:2261 7420
Web:
Email:   info@out-sider.dk