<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Udend rs designerb nke med styrke og stil
Udendørs designerbænke med styrke og stil

Annonce

Udendørs designerbænke med styrke og stil

Byrumsinventar er ofte overset som middel til fremhævelse af arkitektur og omgivelser. Det gør Out-sider i København meget for at råde bod på. De gentænker det offentlige rum som rammerne for udendørs sidde- og opholdselementer - og udfordrer mulighederne for kreative løsninger. Stilrene laminatbænke i gennemtænkt design og udformning er et af de fornemme resultater. 

 

Af Helle Hartmann Nielsen

 

Når kommuner og arkitekter står over for valg af bænke til det udendørs rum, tænker de måske ikke på laminatbænke og -borde som noget af det første. Laminat har tidligere ikke haft så høj prestige som udendørs møbelmateriale, hvilket er en skam, da det er utrolig stærkt, ikke kræver vedligehold, er behageligt at sidde på, ikke trækker fugt som træ, og ikke føles koldt som stål.

 

Men der er sket en udvikling både teknologisk og designmæssigt, som har løftet det utroligt hårdføre laminat op i verdensklasse. Hidtil har man fx ikke kunnet bukke laminat. Det gav begrænsninger for designerne, men dette problem er nu løst.

 

Minimalistisk, fleksibelt og diskret design

Out-sider byder på en hel familie af udendørs laminatbænke, - borde, -plint og -sæder. Designet er gennemtænkt, så det let og elegant kan monteres i miljøet på en måde, så det både opfylder sit formål til fulde, og passer ind i omgivelserne og tidens byggestil.

 

Møblerne fremstår spinkelt og smukt med rene linier. Stel fremstilles af galvaniseret og malet stål og ruster ikke, og selve laminatet er nærmest vedligeholdelsesfrit og har en høj modstandsdygtighed over for slag, ridser, fugt og hærværk, lige som det heller ikke falmer i sollys, da det er UV-stabilt. Der er tale om HPL-laminat (high pressure). Det fremstilles kort fortalt af flere hundreder stykker imprægneret papir, sammenpresset hårdt med harpiks.

 

Fremtiden tegner lys for laminat som materiale til udendørs elementer af forskellig art. Således er det også yderst populært til bygningsfacader, og arkitekter er begyndt at få øjnene op for materialets kvaliteter og udtryksmuligheder.

 

Ud over det nuværende design fra Out-sider kan fremtidige produkter fx komme til at omfatte indlagte mønstre under overfladen. Fremover vil Out-sider fortsat tænke laminatens fortrinlige egenskaber og muligheder ind i deres innovative produktdesign.

Out-sider

Out-siders produktunivers er primært udendørs sidde- og opholdsinventar. I vor design-filosofi angiver vi bl.a., at vi skaber multifunktionelle produkter på tværs af aldre – og ses dette i sammenhæng med vore kollegaers produkter, kan det opleves i denne produkt-positionering.  

Out-sider indretter byrum, parker og skoler med bænke, borde, pullert.

Kontaktinformation
Out-sider a/s
Kigkurren 8A
2300 København S
Tlf:2261 7420
Web:
Email:   info@out-sider.dk