<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Isolering der forhindrer fugtskader og oeger boligarealet
Panelbyg

Annonce

Isolering der forhindrer fugtskader og øger boligarealet

Det uforudsigelige danske vejr, gør det udfordrende at forhindre fugt på byggepladserne. Men hvordan imødegår man denne udfordring? Hos Panelbyg har man fundet en løsning i form af en hulmursisolering, der ikke optager fugt, og som samtidigt tilføjer flere kvadratmeter til boligen i kraft af den gode isoleringsværdi op til 60-80% mere effektiv end andre gængse isoleringsmaterialer.

 

Tekst af Alexander Tengbjerg

 

Det omskiftelige danske vejr kan skabe mange udfordringer i byggeriet, der især giver problemer under isoleringen af byggeriet, hvor regn og fugt kan resultere i svamp mellem væggene, når engang konstruktionen står færdigt.

 

Traditionelle materialer som mineraluld, der er porøst, kan optage fugt, og når først skaden er sket er det besværligt og omkostningstungt at udbedre det. Hos Panelbyg har man sat sig for at sætte ind før skaden sker ved f.eks. at tilbyde hulmursisolering, der er formfast og ikke reagerer ved kontakt med vand:

 

- Vi benytter bl.a. isolerings plader af PIR skum, som har en utrolig høj isoleringsværdi samt vandafvisende og formstabilt. Fordelene er mange, men først og fremmest så slipper man for, at isoleringen optager fugt i byggeprocessen, og derved danner svamp eller skader murværket på sigt. Men hertil er det værd at bemærke, at med isoleringsværdier, der er så høje, kan man tilmed nøjes med væsentligt tyndere ydervægge. Men hvad betyder det helt konkret? Jo, det betyder at man med væsentligt smallere vægge til følge, får flere kvm i boligen. I et klassisk typehus på 170 kvm, vil man kunne opnå ca. 8,5 kvm ekstra takket være vores effektive hulmursisolering. Med de kvadratmeterpriser vi ser i Danmark, er valget af en effektiv isolering, derfor en stor økonomisk gevinst for andet end blot varmeregningen, forklarer Tommy Kjær Bundgaard, der er medejer af Panelbyg, og uddyber:

 

- En anden fordel er, at man har med et produkt at gøre, der fylder det halve og vejer en tredjedel af traditionelle produkter af mineraluld. Det betyder, at det er let at håndtere for håndværkeren på byggepladsen og kliksystemet sikrer lufttætheden mens en simpel montage overordnet set, giver en hurtigere og mere effektiv byggeproces. Hertil tilbyder vi altid at hjælpe vores kunder med håndteringen af isoleringen første gang, de bruger det.

 

 

Læs også: Læs også interview med sektionsleder på Teknologisk Institut, Lars Thomsen Nielsen: Fremtidens isolering?

 

En bæredygtig løsning

Ser man på totaløkonomien i et byggeri, bør det derfor stå klart for både håndværkeren, bygherren og slutbrugeren, hvorfor isoleringsløsninger fra Panelbyg er interessante:

 

- Det påvirker nogle meget vigtige aspekter af et byggeri, set med både de grønne og rent økonomiske briller på. At imødegå fugtskader bidrager både til indeklimaet og byggeriets samlede levetid, hvilket sammen med de åbenlyse forbedringer som en ordentlig isolering medfører, i sidste ende giver et mere bæredygtigt byggeri. Men når man med et byggeri kan få tilført flere kvm, blot ved at indtænke den rigtige isolering, begynder det at blive en økonomisk investering alle kan bakke op om. De fleste vil kunne se fornuften i at nedsætte varmeregningen og samtidigt få foræret, hvad der svarer til et helt værelse i gratis kvm. Men det kræver blot, at bygherrerne og håndværkerne oplyses om disse muligheder, så de kan indtænke dem tidligt i byggefasen, afslutter Tommy Kjær Bundgaard.

 

Tekstboks:

Panelbyg stræber efter at være den foretrukne leverandør på markedet indenfor energieffektive isoleringsmaterialer, hvad enten der er tale om sandwichpaneler til industrihaller eller alm. PIR isolering til parcelhuse. Hos Panelbyg er filosofien, at isolering ikke skal fylde mere end højest nødvendigt, da det optager unødigt plads og reducerer de effektive kvm i bygningen. Derudover skal kvaliteten være i top, og montageprocessen være effektiv og tidsbesparende. 

 

 

Kontaktinformation
Panelbyg ApS
Industriparken 16
6880 Tarm
Tlf:88 32 17 70
Email:   info@panelbyg.dk