1576067297-tpo-NOXOUT_foto_

Phønix Tag Materialer lancerer ny tagpap, der renser luften

Phønix Tag Materialer i Vejen lancerer en ny tagpap ved navn Bituflex NOXOUT, der nedbryder luftens skadelige kvælstofilter, de såkaldte NOx-partikler, som kommer fra trafikken og anden forbrænding.

 

Bygningens tag skaber dermed aktivt et bedre miljø hver eneste dag, uden at bygherren eller beboerne behøver at løfte en finger. Det er et intelligent byggemateriale, siger salgs- og marketingdirektør Kenneth Vraa fra Phønix Tag Materialer. 

 

- Vi har udviklet den NOx-reducerende tagpap NOXOUT, fordi NOx-partiklerne er et stadigt stigende problem fra blandt andet brændeovne, lastbiler og virksomheder. Det er vigtigt at nedbryde NOx-partiklerne, inden de ender i lungerne eller forårsager smog og syreregn. NOx har været meget omtalt i forbindelse med de såkaldte dieselskandaler i bilindustrien, siger Kenneth Vraa.

 

Virksomheden har tidligere lanceret en NOx-reducerende tagpap ved navn Lessnox, men det nye produkt er seks gange bedre end den tidligere tagpap.

 

- Hvis man monterer NOXOUT på 1.000 kvadratmeter tag, neutraliserer det i løbet af et år NOx svarende til 175.000 kilometers kørsel pr. år med en benzinbil. Det er en klar forbedring, siger Kenneth Vraa.

 

 

 

Det øverste lag på tagpappen belægges med titandioxid, som så at sige rækker naturen en hjælpende hånd. I forvejen sørger solens UV-stråling for at nedbryde en del af de farlige partikler, men den særlige belægning på NOXOUT-tagpappen sætter ekstra fart på nedbrydningen på samme måde som en katalysator i en bil.

 

NOXOUT kommer i farven hvid. Derfor reflekterer NOXOUT varm og er med til at nedsætte ophedningen af byrummet.

 

”Vi er kommet langt, men vi kan altid blive bedre”

- Vores miljøprofil handler for os om mere end bare at kunne tilbyde nogle "grønne" produkter. For os handler det om totalbilledet, om alle de omkringliggende processer og ikke mindst om indstilling, oprigtighed og gennemsigtighed. Og netop de værdier forsøger vi at implementere i alt, hvad vi gør, fortæller Kenneth Vraa og fortsætter:

 

- Vi har igennem mange år haft rigtigt stort fokus på at optimere miljørigtigt på forskellige parametre omkring virksomheden - og vi har det stadig. Vi er kommet langt, men vi kan altid blive bedre – det kræver udviklingen og det kræver vi af os selv.

Kontaktinformation