<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Enkle virkemidler sl ende resultater
.-.
Enkle virkemidler – slående resultater

Annonce

Enkle virkemidler – slående resultater

Vi ser lige nu flere forskønnelsesprojekter med perforerede aluminiumsplader, som anvendes til at skjule højspændingsledninger og transformerstationer, der skæmmer omgivelserne – både i byen og i naturen.

 

Tekst af Mikkel Weber Sandahl

 

Kystlinjen ud til Lillebælt er ét af Danmarks smukkeste områder, og nu er man i gang med et større projekt, der skal gøre omgivelserne kønnere og forbedre miljøet.

 

Og i den forbindelse har man valgt at kamuflere to kabel-transformerstationer bag facader og tag af mere end 3.500 m² præcisionsperforerede aluminiumsplader. Herved er det lykkedes at finde en både elegant og bæredygtig løsning, som bidrager positivt til det omkringliggende landskab.

 

Attraktiv og miljøvenlig løsning

COWI A/S står bag projektet, og her valgte man at benytte sig af perforede aluminiumsplader fra RMIG City Emotion programmet til at få den ønskede effekt. Pladerne består af 3,0 mm aluminium 5005 EQ, hvor overfladen er perforeret med huller af varierende størrelser og efterfølgende natur anodiseret.

 

Det giver konstruktionen et smukt udseende og lang holdbarhed, da de kan modstå belastning fra omgivelserne som forurening fra trafik o. lign.

 

Resultatet er en afgørende forbedring af transformerstationens udtryk, Ved at bruge innovativ teknologi er det lykkedes at skabe en attraktiv og miljøvenlig løsning på en konkret udfordring.

 

Uventet æstetik med perforede aluminiumsplader

I byen Espoo på den finske sydkyst uden for Helsinki har forsyningsvirksomheden Caruna ønsket at omskabe transformerstationer på en lignende måde, så de bidrager positivt til omgivelserne.

 

Her har arkitektvirksomheden Virkkunen & Co valgt at bruge perforede plader fra RMIG City Emotion programmet til at illustrere et fotografi af en højspændingsmast af Marc van Agteren.

 

Bygningen fremstår i dag som en moderne og integreret del af byen, samtidig med at dens ydre afspejler transformerstationens funktion. Pladerne 2,0 mm. tykke og i rustfrit stål, og facaden breder sig sammenlagt over 775 m².

 

Uanede grafiske muligheder med perforering

RMIGs City Emotion henvender sig til arkitekter og bygherrer, som sætter pris på smukt og innovativt bygningsdesign. Programmet lægger op til at skabe æstetiske udtryk ved at tilbyde innovative teknologier og materialer.

 

RMIG har stor erfaring med at finde den mest optimale løsning til det enkelte projekt – samtidig med den æstetiske side stadig er i top. Firmaet kan hjælpe med at realisere de mest ambitiøse projekter, ligesom man kan fungere som sparringspartner i alle aspekter i projekteringen.

Kontaktinformation
RMIG A/S
Industriparken 40
2750 Ballerup
Tlf:44 20 88 00
Email:   info.dk@rmig.com
Enkle-virkemidler-sl-ende-resultater