<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Prisbel nnet anvendelse af perforeret metal p auditorium
.-.
Prisbelønnet anvendelse af perforeret metal på auditorium

Annonce

Prisbelønnet anvendelse af perforeret metal på auditorium

Et auditorium for Det Humanistiske Fakultet på Uppsala Universitet skiller sig med sin unikke facade ud som en dyrebar juvel blandt de omkringliggende bygninger. Arkitekterne valgte RMIG ImagePerf til at genskabe et værk af kunstner Ann Lislegaard.

 

White Arkitekter har designet auditoriet for Humanistiska Teatern, der i dag anvendes til forskellige arrangementer på Uppsala Universitet i Sverige. Det hesteskoformede auditorium træder frem som et stærkt symbol på humanistiske aktiviteter og begivenheder på universitetet, og det er udstyret med den nyeste audio-video teknologi, der giver alle mulighed for at udtrykke deres meninger og blive hørt både inde i auditoriet og rundt om i verden.

 

For arkitekterne var det vigtigt, at det unikke ved bygningen blev afspejlet gennem både dets indvendige og udvendige design. Derfor valgte de en utraditionel tilgang til facadekonstruktionen og indledte et samarbejde både med den dansk-norske kunstner Ann Lislegaard og specialisterne i perforeret metal hos RMIG.


 

Læs også om RMIGs arbejde på Chalmers tekniske universitet i Göteborg: Perforeret metal i urbane omgivelser

 

Kunstværk gengivet med præcision

Ann Lislegaard fik til opgave at designe kunstværket til facaden af ​​den ovalformede bygning. Hun udviklede et abstrakt mønster bestående af cirkulære former, der var delvist inspireret af tegninger af den internationalt anerkendte svenske botaniker Carl von Linné. Ann Lislegaards vision blev omdannet til digitalt format, og billedet blev derefter gengivet ved hjælp af billedperforering.

 

Brugen af ​​perforeret metal og teknologien bag billedperforering var af stor interesse for arkitekterne. RMIG ImagePerf er en del af RMIG City Emotion-konceptet og præsenterer elegante og innovative løsninger på arkitektoniske udfordringer ved at konvertere perforeret metal til et lærred for kunst, fotografier, illustrationer og grafiske designs.


 

Læs mere om Facader

 

Hvor akademiske traditioner og den digitale fremtid mødes

Ann Lislegaards kunstværk skulle dække i alt 800 m2, der omslutter hele bygningen, og for at opnå dette blev hendes komplicerede mønster overført til 308 aluminium EN AW-5754 plader med en tykkelse på 3 mm. Kunstværket blev gengivet med sekskantede huller i aluminiumspladerne, som efterfølgende blev pulverlakeret i en bronzefarve for at give facaden en varm nuance i dagslys.

 

Ud over billedperforering og pulverlakering var RMIG også ansvarlig for at nummerering af hver enkelt af de perforerede metalkassetter for at sikre en lettere montering.

 

Den bronzefarvede belægning med den integrerede LED-belysningsløsning er lavet af robuste materialer, der kan modstå det nordiske klima og de skiftende vejrforhold. Projektet har allerede vundet den arkitektoniske pris PLÅT18 (SHEET18) for den innovative brug af perforeret metal og for bygningens unikke forbindelse mellem akademiske traditioner og en digital fremtid.

Kontaktinformation
RMIG A/S
Industriparken 40
2750 Ballerup
Tlf:44 20 88 00
Email:   info.dk@rmig.com
Prisbel-nnet-anvendelse-af-perforeret-metal-p--auditorium