<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> RMIG koeber tysk selskab og styrker sin markedsposition
.-.
RMIG

Annonce

RMIG køber tysk selskab og styrker sin markedsposition

Den danske industrivirksomhed RMIG overtager det tyske selskab MEVACO, og fusionerer aktiviteterne i ét fælles selskab, som RMIG ejer 100%. RMIG og MEVACO er to af Europas førende virksomheder inden for perforeret metal og strækmetal, der bl.a. anvendes til facadebeklædning i byggebranchen og til produktionsanlæg i industriel produktion og fødevareindustrien. De to virksomheder er allerede hver for sig succesrige med hvert sit speciale. Med opkøbet bliver den dansk-tyske virk­somhed Europas største inden for sit felt med en omsætning på over 1,3 mia. DKK og flere end 800 medarbejdere i hele Europa.

 

”Fusionen er et afgørende og nødvendigt skridt, hvis vi skal opretholde og udvide vores markedsposition samt sikre vores konkurrencefordele. RMIG og MEVACO deler fælles mål, men har forskellige styrker m.h.t. produktsortiment og markeder. Derfor supplerer de to virksomheder hinanden perfekt, og et samarbejde har længe været det næste åbenlyse strategiske skridt for begge parter”, fortæller Torben Svanholm, adm. direktør i RMIG.

 

”Ved at samle vores ressourcer og fælles viden inden for udvikling, produktion, kun­deservice og e-handel kan vi blive endnu bedre til det, vi gør og udvide vores tilbud inden for både perforerede metalplader fra lager og skræd­der­syede løsninger”, siger Torben Svanholm, der forventer, at det nye selskab vil opnå væsentlige synergier og bedre konkurrenceevne til glæde for både kunder og medarbejdere.

 

”Fusionen baner vejen for endnu hurtigere leverancer, digitale selvbetjeningsløsninger, flere standardprodukter og helt unikke løsninger at vælge imellem for vores kunder samt en paneuropæisk kundeservice, der løftes op på et helt nyt niveau”, fortæller Torben Svanholm.

 

Opruster til fremtiden med rettidig omhu

Prognoserne i markedet for perforerede plader er forbundet med en vis usikkerhed, forklarer Torben Svanholm. ”Efterspørgslen efter vores produkter er helt naturligt knyttet til bl.a. bygge- og anlægssektoren samt andre industrier, der traditionelt er cykliske industrier. Ved at positionere os stærkere på flere geografiske markeder og i flere markedssegmenter vil vi fremover være mindre sårbare i forhold til udsving i efterspørgslen.”

 

Ifølge Torben Svanholm ønsker kunderne på den ene side individualiserede produkter, der er færdige og klar til installation. På den anden side skal der være en bety­delig valgfrihed såvel som hurtig og præcis levering direkte fra producenten.

 

For at kunne leve op til de fremtidige krav udmønter fusionen sig konkret i en organisation, der vil bestå af tre forretningsenheder med hvert sit speciale:

 

  • MEVACO: Perforeret metal og strækmetal, der sælges i standard­mønstre og -størrelser direkte fra produktion eller lager.
  • RMIG Solutions: Skræddersyede løsninger, der inkluderer højt specialiserede leverancer til bl.a. industrivirksomheder/OEM'er (original equipment manufacturer) og byggebranchen.
  • RMIG Automotive: Interiør og udvendige løsninger til automotive-segmentet.

 

”Vi får med fusionen styrket vores markedsposition i Europa inden for hvert af disse tre strategiske forretningsområder. Og vi vil naturligvis også fremadrettet møde markedet med specialiserede forretningskoncepter inden for hvert af dem og fortsætte med at udbygge vores ydelser og position inden for alle områderne. Fremtiden tegner med fusionen utroligt spændende”, slutter Torben Svanholm.

 

Fakta

 

Om MEVACO
I 1867 grundlægger Wilhelm Sorst en kunst- og bygningslåsesmed i Hannover. I 1875 starter Anton Seidl og Carl Mayer produktion af perforerede plader, herunder til metalgulve til tørring af malt i bryggerier. I 1901 starter Wilhelm Sorst produktion af perforerede plader. Efter 2. verdenskrig genoptages produktionen i begge virksomheder. I 1962 flytter Seidl + Mayer fra Kirchheim til den nybyggede fabrik i Schlierbach. Fra 1989 udvider Seidl + Mayer salget i Europa med filialer i Europa. I 1997 fusionerer Sorst med Seidl + Mayer. I 1998 bliver navnet til MEVACO GmbH.

 

MEVACO er i dag en førende europæisk producent af perforerede standardplader og let skræddersyede produkter og er desuden en velkendt leverandør af strækmetal. MEVACO har egen produktion i Schlierbach, Tyskland, og har foruden en omfattende online-forretning også salg via partnere.

 

MEVACO tilbyder kunderne produkter af høj kvalitet, avancerede produktionsfaciliteter og leveringstid inden for 24 timer. De vigtigste markeder er Tyskland, Schweiz, Østrig, Frankrig, Ungarn, Italien og Polen.Om RMIG
RMIG bliver stiftet 1901 i København af tyske Richard Müller, der starter sin egen forretning som værktøjsmager. Forretningsgrundlaget tager udgangspunkt i Richard Müllers idé om, at det ikke er nok kun at fremstille produktionsværktøjer. Forretningen skal også påtage sig den efterfølgende produktion af de emner, værktøjerne er fremstillet til. I 1925 dør Richard Müller og sønnen tager over, og i 1936 bliver virksomheden til et aktieselskab. I 1965 bliver selskabet fondsejet, og i 1972 begynder RMIG at opkøbe andre virksomheder. I 2019 opkøbes tyske MEVACO.

 

RMIG er i dag en førende producent af perforerede metalplader og strækmetal. Virksomheden har endvidere en stor afdeling for tilpassede løsninger, der er målrettet mod forskellige segmenter inden for den industrielle forarbejdningsindustri.

 

RMIG er kendt for sit høje niveau af kundesupport og professionel rådgivning. Virksomheden har mere end 30.000 perforeringsværktøjer, hvilket sikrer unik valgfrihed, og de interne afdelinger for R&D og værktøjsudvikling driver konstant innovationen fremad.

 

RMIG har en stærk tilstedeværelse i hele Europa, eksporterer til mere end 70 lande over hele verden og er kendt inden for perforering for virksomheder i alle størrelser og segmenter. RMIG er blandt andet repræsenteret i England,Tyskland, Danmark, Norge, Sverige, Frankrig, Polen, Belgien og Holland.

 

 

Kontaktinformation
RMIG A/S
Industriparken 40
2750 Ballerup
Tlf:44 20 88 00
Email:   info.dk@rmig.com
RMIG