<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> randers tegl uanede muligheder med tegl
Uanede muligheder med tegl

Annonce

Uanede muligheder med tegl

Igennem mange år har Randers Tegl specialiseret sig i at levere teglløsninger til Norden og Europas arkitekter. Hvor andre sætter begrænsninger for materialet, ser Randers Tegl i stedet løsninger.

 

Tekst af Alexander Tengbjerg

 

Tegl er et fantastisk materiale med utal af muligheder. Men det kræver en dyb forståelse for teglet før at alle disse muligheder åbner sig. Netop Randers Tegl har om nogen specialiseret sig i at udfordre konventionerne om, hvad der kan og ikke kan lade sige gøre:

 

- Vores dybe viden om tegl gør det muligt for os at lave dristige konstruktioner og efterkomme arkitektens ønsker uanset deres karakter, udtaler Jens Peter Madsen, teknisk direktør i Randers Tegl.

 

Læs mere om Tegl

 

 

Det æstetiske valg

Hos Randers Tegl finder man også den selvstændige enhed Carlsberg Bjælker, der producerer præfabrikerede teglelementer. Her har man forfinet produktionsmetoderne igennem 20 år for at kunne realisere alle slags projekter i tegl.

 

En klar fordel ved teglelementerne fra Carlsberg Bjælker ses på den enestående høje volumen af tegl. Ved at bevare mindst 80 % af murstenens volumen undgår man at bruge beton og stålkerne, hvilket i sidste ende resulterer i, at teglkonstruktionen fungerer i samspil med resten af teglkonstruktionen uden risiko for revnedannelse eller afskalning.

 

Netop Carlsberg Bjælkers arbejdsmetoder har dannet en ny standard inden for produktion af præfabrikerede bjælker.

 

Læs mere om Belægninger

 

 

Et eksempel på det umulige

Men hvordan løser Carlsberg Bjælker og Randers Tegl så udfordringerne i virkeligheden? Et eksempel på en opgave, der kunne beskrives som noget nær umulig, sås under arbejdet på et nyt Scandic Hotel i Oslo. Ved indgangen skulle en teglbjælke spænde over 14 meter, kun støttet af to stålbjælker.

 

- Vi producerede en bjælke, der var en meter høj, 14 meter lang og 104 mm i tykkelsen. Men den kunne ikke bare sættes på plads. På grund af det frie spænd ville bjælken give sig mellem 7-8 mm, når man murede oven på bjælken.

 

Vi producerede derfor specielle beslag til at hold den oppe, imens man murede op for at imødegå den udfordring. Scandic Hotel blev et klassisk eksempel på, hvordan vi vendte og drejede alle facetter af opgavens udfordringer og sørgede for at specialdesigne en løsning direkte til projektet, udtaler Jens Peter Madsen.

 

Resultatet med arbejdet på Scandic Hotel blev en løsning, der ikke gik på kompromis med arkitektens ønsker og resten af bygningens skarpe linjer.

 

Randers_Tegl

Randers Tegl A/S

Vi er stolte af at kunne tilbyde markedets bredeste udvalg af teglprodukter fra teglværker i Danmark og Tyskland. Som en af de største teglproducenter er Randers Tegl-Gruppen leverandør til hele Skandinavien og Tyskland.

Vores konstante produktudvikling tager afsæt i mere end 100 års erfaring, faglig stolthed og nysgerrigheden efter at skabe nye innovative projekter med tegl.

Kontaktinformation
Randers Tegl A/S
Mineralvej 4
9220 Aalborg Ø
Tlf:98 12 28 44
Web:
Email:   info@randerstegl.dk