<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> B redygtig renovering og fremtidsrettet nybyggeri
Klostermarksskolen en bæredygtig renovering og fremtidsrettet nybyggeri

Annonce

Klostermarksskolen en bæredygtig renovering og fremtidsrettet nybyggeri

Klostermarksskolen i Roskilde, blev oprindeligt tegnet af Henning Larsen Architects og åbnede dørene for sine elever i 1965. Tiden havde sat sit præg på skolen, og et samarbejde mellem Anker Hansen & Co (entreprenør), JJW Arkitekter, Kragh&Berglund (landskabsarkitekter) og Oluf Jørgensen (rådgivende ingeniører) fik ansvaret for projektet, der omfattede både renovering og nybyggeri.  

For at optimere skolen inden for det givne budget blev 5.500 m2 af skolens samlede areal på 12.000 m2 revet ned og erstattet af en bygning på 4.200 m2. Ifølge projektarkitekt Katja Viltoft var målet "… at udrette mest muligt for pengene – i form af brugbare kvadratmeter, men også i form af kvalitet og sammenhængskraft i rummene." 

Byen som Inspiration

Ved at tænke skolen som en by med et centralt torv og små lokale områder udviklede arkitekterne en række rum, der kunne imødekomme forskellige anvendelser og forskellige aldersgrupper. De forskellige anvendelser blev komprimeret til et 2 etagers højt område i tilknytning til et centralt torv, så de fleste elever altid befinder sig tæt på skolens hjerte. Denne strategi samler skolen, så eleverne har visuel kontakt med hinanden og kan mærke skolens puls.

En grøn skole

Ved at nedrive nogle af de eksisterende bygninger og komprimere det nye byggeområde blev det muligt skabe mere energieffektive bygningsløsninger. Som helhed sætter skolen et forholdsvis lille "fodaftryk" på grunden og frigør hermed et større område i det omgivende landskab. Facaderne på de renoverede og nye bygninger er beklædt med bæredygtige materialer, herunder Rockpanel Colours plader i to subtilt forskellige farvetoner, RAL 7016 og 7021, der giver et naturligt, glitrende udseende. Der blev anvendt i alt 1500 m2 af disse farvefaste plader til beklædning af skolen. Livsglade, gule paneler anvendes som legende og kontrasterende farvepartier.

Hverdagens udfordringer

Skolebygninger bruges intensivt, og derfor er holdbarhed et vigtigt aspekt for opdragsgiverne. Med en certificeret levetid på 60 år er Rockpanel pladerne modstandsdygtige over for fugt- og temperaturpåvirkninger, og de er således i stand til at modstå de udfordringer, som en skolebygning med mange mennesker udsættes for. Rockpanel pladerne i kvaliteten Durable har givet ekstra holdbarhed på facaderne, der vender ud mod skolens klatrestativer og sandkasser. Denne kvalitet blev også anvendt på altangangene, hvor børnene løber op og ned og strejfer facaden med deres rygsække og legetøj.

Siden færdiggørelsen har Klostermarksskolen fremstået som en sammenhængende skole, hvor fortid, nutid og fremtid smelter sammen i et bæredygtigt folkeskolekoncept til den kommende generation. 


Find ud af mere om Rockpanel Colours og bestil en gratis vareprøveKontaktinformation
ROCKWOOL A/S / Rockpanel
Hovedgaden 501 D
2640 Hedehusene
Tlf:+45 46 55 87 30
Email:   www.rockpanel.dk/kontakt
B-redygtig-renovering-og-fremtidsrettet-nybyggeri