<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Farverig facade giver glamour
Farverig facade giver glamour på det hvide lærred

Annonce

Farverig facade giver glamour på det hvide lærred

2016 markerer 120 års jubilæet for brødrene Lumières første fremvisning af levende billeder i Storbritannien. Trods de mange ændringer landet har gennemgået siden da, er biografen stadig et sted, hvor både store og små tager hen for at blive underholdt, overraskede og begejstrede. Med designet til det nye Cineworld multiplex i Whiteley har Corstorphine + Wright Architects formået at bringe disse følelser til udtryk med en technicolour facade ved hjælp af Rockpanel produkter.

Projektet til GBP 15,5 mio. udgør anden udviklingsfase hos Whiteley Corporation efter den indledende lancering af første fase i maj 2013. At skabe balance med bygningerne fra første fase var et hovedkrav for designet af biografen, fortæller projektarkitekt Richard Wagenhauser, der er associate director hos Corstorphine + Wright: "Biografbygningen er udviklet i samklang med det aktuelle tema i byens centrum. Samtidig er hensigten også, at multiplex-bygningen og de tilknyttede områder skal skille sig ud fra det generelle offentlige gaderum".

Biografer er interne rum, så anvendelsen af glaspartier er begrænset til områder som foyeren. Dette gav os muligheden for at beklæde en massiv murflade på en måde, så vi kunne undgå den ‘blanke grå boks’, der efterhånden er et fællestræk for mange multiplex-biografer."

Elevationer på bygningens for- og bagside er primært beklædt med Rockpanel Colours i mørk og lys bronze, lysebrun og gråhvid og blev leveret af Taylor Maxwell. Monteringer af Rockpanel Chameleon blev kombineret i facadeudtrykket, og de farverige plader blev også installeret på bygningens østlige side, som vender ind mod byen. "Farven på Rockpanel Chameleon ændrer sig afhængigt af synsvinklen og giver en meget levende og interessant effekt," forklarer Richard.

Foran bygningen har Corstorphine + Wright Architects designet en bølgeformet baldakin. Dette muntre indslag giver kontrast til den lineære facade og leder tankerne hen på Googie-arkitekturen, der var typisk i mange amerikanske drive-in biografer i 1950’erne og 60’erne.

"Den samlede effekt giver bygningen liv med et glimt i øjet i smuk samklang med designteamet,” fortsætter Richard. ”Alle elementerne komplementerer hinanden og giver et harmonisk resultat. Det er meget spændende."

Multiplex-bygningen er også tildelt BREEAM-klassificeringen ‘Excellent’ og Rockpanel produkterne bidrog til denne flotte klassificering. Alle 16 certificerede konstruktionselementer med Rockpanel Durable og Durable ProtectPlus facadeplader har modtaget den højest mulige Green Guide-rating A+.

Få en gratis vareprøve eller læs mere om Rockpanel Colours facademateriale

Kontaktinformation
ROCKWOOL A/S / Rockpanel
Hovedgaden 501 D
2640 Hedehusene
Tlf:+45 46 55 87 30
Email:   www.rockpanel.dk/kontakt
Farverig-facade-giver-glamour