<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Orange er det nye sort
Dansk campus viser, hvorfor orange er det nye sort

Annonce

Dansk campus viser, hvorfor orange er det nye sort

Kolding er kendt som "designbyen" og er hjemsted for et antal store uddannelsesinstitutioner, herunder Designskolen Kolding og IBC International Business College. Et af svarene på det stigende behov for boliger er ungdomsboligprojektet Campus Living fra Tegnestuen Mejeriet. Det består af en række økonomisk overkommelige boligenheder, hvor man kombinerer lave vedligeholdelses- og driftsomkostninger med høj livskvalitet og arkitektonisk design.

Med sin markante, orange facade skiller Campus Living sig ud fra de mange grå, hvide og sorte bygninger, man ellers finder rundt omkring i Danmark, og siden sin opførelse har byggeriet tjent som et meget synligt pejlemærke for den nye, tætbyggede bydel, der er under opførelse.

Den første etape af Campus Living omfatter 83 økonomisk overkommelige enheder på 6 etager. Den 3.500 kvadratmeter store bygning er udformet med altangange, der giver adgang til boligerne. Den skrå, faldende tagflade åbner bygningen mod bydelen Design City Kolding og bymidten med lysindfald fra syd og vest. Den visuelle kontakt og mulighederne for samvær forstærkes af en kombination af hævede gårdrum og fælles arealer langs gaden. Når anden etape er afsluttet, vil blokken danne en enkelt, beskyttet gårdsplads.

Som udtryk for ungdommen og energien i Campus Living-projektet valgte arkitekterne en dristig, provokerende æstetik, der blandt andet kommer til udtryk i facadens farve. De ønskede en særligt iøjnefaldende, orange RAL-farve, som ikke fås fra standardleverandører. Ud over den helt særlige farvespecifikation var farveægtheden afgørende.

Disse krav fik arkitekterne til at vælge Rockpanel Colours til bygningens facade. Med 50 tilgængelige standard RAL-farver kan Rockpanel Colours også tilpasses til enhver RAL- og NCS-farve, man måtte ønske. Beslutningen blev bestyrket yderligere af den nemme installation af Rockpanel pladerne, den grønne politik og ProtectPlus behandlingssystemet, der sikrer farvens holdbarhed.

Rockpanel kunne fremstille plader i fuld størrelse i den ønskede orange farve til en model installation på byggepladsen for at sikre, at det endelige resultat ville svare til arkitekternes vision. Om den farverige realisering af designet siger Søren Nielsen, administrerende direktør for Tegnestuen Mejeriet: "Det ville være synd at lade de unge mennesker bo i en grå, kedelig bygning. Vi har passet på ikke at være for forsigtige og konservative, så vi kan undgå, at ungdommens mod og dristighed går tabt.”

Med sit markante, unikke og ungdommelige udtryk viser dette skelsættende design i sandhed, at orange er det nye sort i Design City Kolding.


Find ud af mere om Rockpanel Colours og bestil en gratis vareprøve


Kontaktinformation
ROCKWOOL A/S / Rockpanel
Hovedgaden 501 D
2640 Hedehusene
Tlf:+45 46 55 87 30
Email:   www.rockpanel.dk/kontakt
Orange-er-det-nye-sort