<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Vestegnen viser en smuk farveskiftende facade
Vestegnen HF & VUC viser en smuk, farveskiftende facade

Annonce

Vestegnen HF & VUC viser en smuk, farveskiftende facade

I Rødovre, vest for København, har H+ARKITEKTER designet et læringsmiljø til Vestegnen HF & VUC, der kombinerer åbenhed og lys med bæredygtighed og innovative koncepter inden for voksenuddannelse. Bygningen, der skiller sig ud med sin smukke, farveskiftende facade, indgår i kommunens planer om at skabe et attraktivt levende og dynamisk bycentrum med undervisning, kultur og handel i området og skabe et pulserende urbant centrum.

Med sin beliggenhed på en hjørnegrund med fin eksponering mod omgivelserne bruger bygningen naturligt lys til at skabe et indbydende og dynamisk sted for læring. Store glaspaneler og en central atriumgård gennemtrænger bygningens regelmæssige, kubiske rum og lader dagslyset strømme ind. 

Dagslyset har også et diskret samspil med bygningens unikke ydre, bestående af grå og gyldne aluminiumslameller mod en baggrund af Rockpanel Colours facadeplader. Lamellerne monteres med forskudte afstande lodret uden på Rockpanel pladerne. Visse steder løber lamellerne underfundigt hen over bygningens glasdækkede afsnit. Samtidig fremhæver Rockpanel Colours pladerne i nuancer af off-white, sandgul og pastelturkis (RAL 9010, 1002 og 6034) dybden fra aluminiumslamellerne. Resultatet er en 3-dimensionel fremtoning, der subtilt skifter farve og udtryk efter tidspunktet på dagen, vejrforholdene og synsvinklen.

Marianne Dampe Raun fra H+ARKITEKTER siger om sit valg af Rockpanel Colours "Jeg synes godt om Rockpanel Colours, da det er et bæredygtigt og holdbart produkt, der fås i mange unikke farver og er velegnet til brug i ventilerede facader". 

Det samlede facadeareal, der dækkes af Rockpanel klimaskærm, udgør 2.173 m2. Rockpanel er fremstillet af det naturlige og bæredygtige materiale basaltsten og i dette tilfælde afsluttet med en innovativ ProtectPlus belægning. Den transparente overfladebehandling gør pladerne selvrensende. Hvis snavs skulle samle sig på bygningens overflade, kan det ganske enkelt skylles væk af regnvand. Belægningen forbedrer også UV-modstandsdygtigheden, så hver enkel plade bevarer sin unikke farve og dynamik gennem årene.

Som et ekko af bygningens ydre er mure og lofter i hele atriumgården beklædt med trælameller, der visse steder bliver til integrerede dekorationer. Klasselokalerne og de fælles undervisningsområder, der er fordelt rundt om atriet, opdeles kun med en tynd glasvæg, så der er indsyn til de forskellige områder. Her giver fleksible indendørsarrangementer mulighed for kreativ udnyttelse af rummene og nye undervisningsformer. 

Bygningen lever op til Rødovre Kommunes rolle som klimakommune og er et lavenergibyggeri. Både udvendigt og indvendigt i bygningen bidrager de naturlige og bæredygtige materialer med blødhed og varme, mens de afspejler bygningens afbalancerede farvepalet, og fremhæver de subtile farveskiftende effekter. 

Læs mere om Rockpanel Colours og bestil en gratis vareprøve

Kontaktinformation
ROCKWOOL A/S / Rockpanel
Hovedgaden 501 D
2640 Hedehusene
Tlf:+45 46 55 87 30
Email:   www.rockpanel.dk/kontakt
Vestegnen-viser-en-smuk--farveskiftende-facade