Nattergalelunden 53_1600

Luk byggeriet hurtigt og effektivt med Rockzero

Det modulære byggesystem Rockzero fra Rockwool giver fuld designfrihed til arkitekten, lever op til de højeste standarder indenfor varmeisolering og er konstrueret med bæredygtige materialer. Men hvordan er det at bygge med ROCKZERO i den virkelige verden? Det har vi spurgt Jesper Madsen om, der tidligere på året opførte et sommerhus med det nye byggesystem.

 

Da Jesper Madsen skulle opføre et sommerhus, ledte han efter et byggesystem, der var let at gå til, kunne lukke huset hurtigt og havde så mange fordele som muligt i forhold til indeklima, energiforbrug m.m. For selvom Jesper Madsen byggede privat, er han om nogen bekendt med byggebranchen, da han til daglig arbejder for Siga Cover AG, der laver dampspærrer, tætninger til OSB-plader og andre ting til byggeriet. Valget faldt på Rockzero fra ROCKWOOL, det er et alt-i-ét byggesystem:

 

- Min dagligdag foregår på byggepladser over hele landet, så man suger jo meget til sig indenfor byggeriet. Men jeg syntes, at Rockzero-systemet forsimplede byggeprocesserne på en måde jeg ikke har set før. Det fungerede bare. Jeg er overrasket over, hvor få konflikter jeg har oplevet igennem byggeprocessen. Det var ellers en af de betænkeligheder jeg havde ved at anvende et nyt system, fortæller Jesper Madsen og fortsætter:

 

- Det var nemt og meget hurtigt at lukke huset. Det er muligt at rejse et hus på under en uge. Jeg byggede det i en hal, for siden at transportere det hen på pladsen. Jeg møder tit håndværkere, der især i efterårsmånederne, kæmper med at holde husene fri for regnvand, så det her er jo en kærkommen løsning. Jeg har jo ved selvsyn oplevet, hvordan tømrerne har rost systemet ude på byggepladsen.

 

rockzero

 

 

Fantastisk indeklima

Rockzero-systemet er ikke alene udviklet med øje for at kunne lukke et hus hurtigt og effektivt. Både indeklima og husets visuelle identitet er tænkt ind i systemet:

 

- Jeg har selv kunnet vælge både tagløsning, facadeudtryk og placering af vinduer. Det giver også et godt spillerum til arkitekterne, så de kan skræddersy boliger til kundernes specifikke ønsker, siger Jesper og afslutter:

 

- Indeklimaet er også lige i skabet. Jeg har brugt en hel sommer i huset, og der er fantastisk miljø indenfor. Det giver fornemmelsen af, at det er et produkt, der er udviklet med fokus på husejeren, for der er virkelig tænkt på mennesket, der skal bo i det endelige byggeri.

 

Nattergalelunden 23

Rockzero er et byggesystem, der inkluderer alt imellem den indre og ydre beklædning inkl. åbninger til vinduer og døre. Systemet kan enten leveres i én samlet pakke klar til on-site montering eller som præfabrikerede elementer. Begge dele er hurtige og nemme at samle. Det er baseret på kendte arbejdsgange og kræver intet specialværktøj eller løfteudstyr. Og da systemet er skræddersyet til det specifikke projekt, er det kun nødvendigt med små tilpasninger på stedet. Bygningens udseende kan arkitekten frit vælge ud fra systemets muligheder, lige såvel som bygningens facade og orientering.

Kontaktinformation