<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Kunsten at skabe en smuk og holdbar terrasse
Saga Wood

Annonce

Kunsten at skabe en smuk og holdbar terrasse

At skabe en smuk terrasse, som både kan bruges og nydes, er en kunst. Denne kunstart har Saga Wood specialiseret sig i og de har været med i mange processer, hvor arkitekter og bygherrer har ønsket et terrassemiljø med et helstøbt udtryk. Dertil har de specialiseret sig i at behandle træ således at det kan klare de nye vejrforhold vi ser i norden.

 

Tekst af Alexander Tengbjerg

 

I de senere år, hvor vi har oplevet store klimaændringer med både meget tørt og meget vådt vejr, er det vigtigt at vælge træ som er formstabilt og har en begrænset optagelsesevne af fugt. Således får man en stabil terrasse eller facade, der ikke arbejder som vi ser det med andre produkter. Det er særligt vigtigt indenfor de mange terrassebyggerier, det er ved at være sæson for:

 

- Saga Wood er et fantastisk produkt til at bygge terrasser af og arbejdet kan udføres af både fagfolk og gør-det-selv entusiaster. Produkterne leveres med en montagevejledning med gode råd som vi anbefaler gennemgået før byggestart, fortæller Christian Thing, direktør i Saga Woods.

 

Når man skal vælge træ, er det især vigtigt at se på træets termobehandling, forklarer Christian Thing

 

- Hos Saga Wood baserer vi vores termobehandling på en helt ny teknologi, Termo 2.0. Denne behandling er betydelig mere skånsom overfor råtræet sammenlignet med hidtil kendte processer, hvilket giver mindre spild og bedre kvalitet. Samtidig er både energiforbruget og procestiden markant reduceret. Termobehandlingen øger træets stabilitet med og reducerer træets evne til at optage fugt. Disse egenskaber gør termotræ yderst anvendeligt netop til byggeri, hvor høj stabilitet og lav fugtoptagelse er eftertragtede egenskaber, fortæller Christian Thing, direktør i Saga Woods.

 

Badstuen er designet af det dansk-norske arkitektpar; Anna Zeuten og Audun Stjern. Saga Wood har leveret gulv, tag og de skråtstillede vægge som er af den termobehandlede kvistfrie fyr: Saga Pure.

 

 

Læs også: Saga Wood: Bæredygtigt træ med lang holdbarhed øger anvendelsesmulighederne markant

 

 

”Beskytter træet mod vand og fugt”

Termoprocessen betyder samtidig at træet leveres i holdbarhedsklasse 1, hvilket er den højeste klasse og bygger man f.eks. en terrasse, er det en garanti for at den vil kunne holde mange år ud i fremtiden.

 

- Mange terrassebyggere har måtte sande at man ved brug af f.eks trykimprægneret varer får et billigere produkt, men efter få år har træet arbejdet så meget, at det ikke ligger pænt længere og trænger til en udskiftning. Mange terrasseprodukter leveres ubehandlede og for det meste anbefaler leverandøren at terrassen behandles enter før eller efterlægning, uddyber Christian Thing og fortsætter:

 

- Saga Wood olieimprægnerer produkterne fra fabrik og derfor er der kun behov for at man giver olie der hvor man har skåret i træet, således har man en terrasse, som er færdigbehandlet når den lægges. Den olie som Saga Wood bruger er en raffineret linolie som hærder ud og beskytter træet mod vand og fugt. Denne olie kan også købes som efterbehandlingsolie og er yderst velegnet til vedligehold når der er behov for dette.

 

Forskellige udtryk med lang levetid

Saga Wood har et bredt produktudvalg indenfor terrassesortimentet, såsom Saga Natur, der er produceret af fyr med få knaster og et ensartet udtryk. Saga Rustik har flere knaster og et mere råt udtryk, som typisk passer fint til sommerhuse og lignende, mens Saga Pure er en knastfri kvalitet, der giver et meget flot og elegant udtryk.

 

 

Om Saga Wood

Saga Wood blev etableret i efteråret 2015, men bygger på 10 års erfaring med termomodificeret og olieimprægneret træ. Saga Wood gennemførte over sommeren 2016 en aktieemission og fik tilført kapital fra en gruppe norske investorer, som har styrket selskabets kapital og kompetencer betydeligt. Samtidig erhvervede Saga Wood retten til teknologien Termo 2.0, og dermed er virksomheden markedets eneste udbyder af produkter i denne kvalitet.

 

Mission og vision

Saga Wood producerer og markedsfører bæredygtige produkter af nordisk træ, som sikrer byggeriet og brugerne langtidsholdbare, smukke og funktionelle løsninger. Saga Wood arbejder for at fremme brugen af bæredygtige træprodukter af certificeret træ fra den nordiske region for at reducere CO2-udslip og brugen af miljøskadelige stoffer.

 

Gennem innovativ udvikling og konstant fokus på konkurrencedygtighed, kvalitet og service skaber og fastholder Saga Wood en position som det førende brand inden for bæredygtige nordiske træprodukter.

Kontaktinformation
Saga Wood ApS
Nibevej 337
9220 Aalborg SV
Tlf:98 34 35 44
Email:   info@sagawood.dk
Saga-Wood