<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Nyt samarbejde mellem Saga Wood og Firestop Nordic
.-.
Saga Wood

Annonce

Nyt samarbejde mellem Saga Wood og Firestop Nordic

Saga Wood og Firestop Nordic har indledt et spændende samarbejde, som giver mulighed for at løse opgaver i byggeriet, hvor man ønsker at bruge brandbeskyttede træfacader eller produkter.

 

Kombinationen med Saga Woods termotræ og Firestop Nordics brandbeskyttende løsninger giver som noget nyt en bæredygtig løsning med både lang holdbarhed og brandsikkerhed.

 

Gennem termobehandlingen beskyttes træet effektivt, får en unik formstabilitet og lang holdbarhed og efterfølgende brandimprægneres træ med Firestop 11, som er et brandimprægnerings produkt, der er helt uden anmeldelsespligtige kemikalier, og opfylder de europæiske krav til B s2, d0, men også kravene til et kl. A-materiale. Dette giver mulighed for at anvende træ på steder, hvor dette ellers ikke ville være muligt.

 

Firestop 11 er testet og godkendt hos Dansk Brand & Sikringsteknisk Institut (DBI) i.h.t. DS/INSTA 412 – ISO 5657.1997 – de nødvendige godkendelser efter dansk lovgivning, som dokumenterer brandkrav og modstand til materialer til kl. A-materialer.

 

Læs også: Saga Wood sætter fokus på facader i træ: Den bæredygtige facade

 

Det imprægnerede træ behandles efterfølgende med FS Brandtræbeskyttelses System, som er et system, der sikrer træet både mod skimler, regn og solens ultraviolette stråler.

 

Imprægneringen og overfladebehandlingen udføres af Saga Wood i Frejlev ved Ålborg, hvilket vil sige, at man får en samlet færdig løsning lige klar til byggeopgaver.

 

Samarbejdet mellem Saga Wood og Firestop Nordic har allerede igangsat et større renoverings- projekt for Himmerlands Boligforening, hvor 13 boligblokke får udskiftet facadebeklædninger, så de både er brandsikrede og får den ovennævnte overfladebeskyttelse. Det er et projekt, der strækker sig over de næste 2 år, men som allerede er igangsat.

 

Samarbejdet har ligeledes betydet renovering af trappetårne og beklædning mellem vinduer på projekt i Århus.

 

Der er en stigende interesse for brug af løsninger med træ i byggeriet, idet dette ofte betyder mere bæredygtige løsninger, men udfordringen har hidtil været at finde brandbeskyttende løsninger som også er dokumenteret bæredygtige. Samarbejdet mellem de to selskaber betyder, at byggeriet nu kan tilbydes brandbeskyttede bæredygtige løsninger og de to parter glæder sig derfor til en kommende dialog med byggeriet om de nye muligheder.

 

Saga Wood deltager på den kommende Building Green messe den 30-31. oktober og hele holdet ser frem til at vise interesserede de nye produkter og løsninger.

 

Besøg Saga Wood på stand 7 på Building Green.

Kontaktinformation
Saga Wood ApS
Nibevej 337
9220 Aalborg SV
Tlf:98 34 35 44
Email:   info@sagawood.dk
Saga-Wood