<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Saga Wood og norske TEWO bygger med baeredygtige byggeklodser
.-.
Saga Wood

Annonce

Saga Wood og norske TEWO bygger med bæredygtige byggeklodser

Det norske selskab TEWO – Termowood AS – har indledt et samarbejde med danske Saga Wood. Sammen skal de to selskaber producere tidsbesparende byggeklodser til bæredygtigt byggeri. Fundamentet for samarbejdet er TEWO’s patenterede og miljøcertificerede koncept: let håndterbare byggeklodser på bare 25 kilo. De er så lette at håndtere, at en person selv kan løfte hvert element. Derfor har entreprenørerne udsigt til at spare op til 70 % af arbejdstiden på opsætning af ydervægge.

 

De bæredygtige byggeklodser består af massivtræ med mellem 100 og 250 mm træfiber-isolering. Designet er generisk – skabt til industriel masseproduktion. Målet er at gøre det bæredygtige byggeri så hurtigt og billigt som muligt, så det bliver konkurrencedygtigt og tilgængeligt for langt flere bygherrer.

 

Saga Wood står for at beklæde ydersiden af vægelementerne med varmebehandlet træ. Saga Wood tilbyder en lang række forskellige profiler, som kan tilpasses det enkelte byggeri og dermed skabe smukke, individuelle løsninger. Begge selskaber udstiller på den kommende messe; Building Green i København og ser frem til at vise løsninger og muligheder frem.

 

Den fælles vision om at tilbyde komplette, bæredygtige løsninger gør det naturligt for Saga Wood at indgå i samarbejdet om konstruktionsløsninger, som letter det bæredygtige byggeri betragteligt.

 

 

Læs også: Saga Wood sætter fokus på grønne løsninger: Det bæredygtige valg

 

Fantastisk indeklima og stor fleksibilitet

En af de helt store fordele for brugerne af byggerier med de nyskabende byggeklodser er det rene indeklima. Konceptet er godkendt uden brug af plastisk dampspærre. Det sikrer altså en diffusionsåben konstruktion, som lader bygningerne ånde.

 

Konstruktionskonceptet er meget fleksibelt og kan anvendes på meget forskellige bygninger og henvender sig dermed til store dele af byggeriet.

 

Saga Woods patenterede varmebehandling reducerer træets evne til at optage vand. Det gør træet let at arbejde med og øger dets levetid samt giver en unik formstabilitet.

 

Dette gør det varmebehandlede træ meget velegnet til det danske klima, som både kan være meget vådt og til tider præget af tørre perioder. På trods af skiftende vejrlig vil produkterne holde formstabiliteten og samtidig være beskyttede mod vandoptagelse. Produkterne er svanemærkede, hvilket betyder, at man kan bygge bæredygtigt, samtidig med at man opnår lang levetid og stadig har træets smukke udtryk i sin

facade.

 

 

Læs også: Interview med direktør i Træinformation, Mikael Koch: Træ er ved at revolutionere byggebranchen

 

Flytter produktionen til Norge

Saga Wood blev stiftet med målet om at tilbyde et helt bæredygtigt produkt til byggeriet samt at begrænse CO2-udslippet og brugen af skadelige kemikalier i byggebranchen. Derfor har virksomheden fra første dag været involveret i mange bæredygtige byggerier.

Saga Woods innovative varmebehandling og produktionsapparat er udviklet på anlægget i den nordjyske by Frejlev. Her ligger produktionen tæt på de tekniske leverandører, som har været vigtige sparringspartnere i selskabets første år.

 

I foråret 2019 sikrede Saga Wood sig en investering fra den norske kapitalfond Shelterwood – som er specialiseret i at hjælpe udviklingen af træindustrien. Den investering gjorde næste skridt i den bæredygtige forretningsplan mulig. Inden udgangen af 2019 vil hele Saga Woods produktion flytte fra Nordjylland til Hurdal i Norge, hvor selskabet indretter sin fremtidige produktion.

 

Salg, kundekontakt og udvikling af nye løsninger med base i grundprincipperne vil dog fortsat være at finde i Danmark.

Kontaktinformation
Saga Wood ApS
Nibevej 337
9220 Aalborg SV
Tlf:98 34 35 44
Email:   info@sagawood.dk
Saga-Wood