<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Byggeboom giver behov for alsidige facadel sninger
Byggeboom giver behov for alsidige facadeløsninger

Annonce

Byggeboom giver behov for alsidige facadeløsninger

Der bygges på livet løs i Østjylland. Det mærker man blandt andet hos Sapa, der leverer aluminiumssystemer til facader på både bolig- erhvervs- og industribyggeri

 

Tekst af Tim Panduro


Byggekranerne svinger lystigt i blandt andet Østjylland – og det mærker man hos Sapa  , der leverer aluminiumssystemer til facader. Valget falder nemlig ofte på Sapas løsninger, når under- og fagentreprenører skal stå for facade- og vinduesmontering på de nye bygninger. Det fortæller Jan Møller Madsen fra Sapa, der har salgskontor for Danmark i Aarhus-forstaden Risskov.


- Hver gang, der er byggeboom i Danmark, er vi med. Glasfacaderne giver ganske simpelt ind- og udsyn, og vi oplever for eksempel, at man i industribyggeri bruger glas på en helt anden måde en tidligere. Før var industribyggeri meget lukket og afskærmet, men i dag vil man gerne vise det industrielle præg og maskinerne. Det bliver meget skulpturelt, når der er sat lys på om aftenen. Industribygninger skal ikke nødvendigvis fremstå anonyme i dag.

Læs mere om Vinduer

Varme bag glasfacaden

Et godt eksempel på dette er Grenå Varmeværk.

Nord for Grenå havn opføres et helt nyt flisfyret varmeværk til 165 millioner kroner. En markant del af facaderne på den nye bygning består af transparente glasflader, der meget tidstypisk giver et indblik til det industrielle miljø i bygningen og lukker lys ind i det store hus. For Sapa er det en årelang samarbejdspartner, der nu opererer i området.

- Facadeentreprenøren Ejnar Christiansen Sølsted A/S har produceret Sapa -produkter siden 2001 og sætter med dette projekt sit aftryk i det østjyske. Vi er glade for at være med, siger Jan Møller Madsen.
Kontorer og boliger

Selv om industribyggeri fylder i porteføljen, er det dog især kontor- og boligbyggeri, der drager nytte af Sapas stilrene produkter. Blandt andet er JYSK i færd med at udvide sit hovedkontor i Brabrand ved Aarhus. Her er det Kolding Aluminium der installerer glasfacader og vinduesbånd i Sapas profilsystemer.

 Læs mere om Facader


Helt inde i Sapas eget nabolag er der også gang i byggeriet. Med en central placering i Aarhus-forstaden Risskov opføres et helt nyt boligområde, Risskov Brynet, med blandt andet studieboliger og almennyttige boliger med plads til i alt 5.000 nye beboere. Brønderslev-firmaet ap facader a/s leverer og monterer facade- og vinduesløsninger baseret på Sapas profilsystemer til projektet, der strækker sig over flere år.

 

- I dette tilfælde er der tale om store glasfacader omkring trappe- og elevatorgange og mere traditionelle enkeltvinduer, der giver en interessant vekselvirkning, siger Jan Møller Madsen, der glæder sig over en ting.

- Vi ved godt, at vi ikke bliver valgt for vore blå øjnes skyld. Valget falder på vores produkter, fordi bygherrerne gerne vil have vedligeholdelsesoptimerede byggesystemer til deres facader. De vurderer ganske simpelt, at det kan svare sig på længere sigt.

Kontaktinformation
Sapa Building System
Julsøvej 1
8240 Risskov
Tlf:+45 86 16 00 19
Email:   system.dk@sapagroup.com
Byggeboom-giver-behov-for-alsidige-facadel-sninger