<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Dr mmehus med frit udsyn i et stilrent design
Drømmehus med frit udsyn i et stilrent design

Annonce

Drømmehus med frit udsyn i et stilrent design

En high-end vindues- facade- og skydedørsløsning fra Sapa sikrede en norsk familie en gennemført stil i et boligprojekt, de fleste nok vil misunde dem.

Tekst af Tim Panduro
 
En familie i Norge havde udset sig en helt speciel grund, da de skulle bygge deres drømmebolig. 
 
15 kilometer uden for Ålesund fandt de en placering på klipperne. Den storslåede udsigt lokkede så meget, at de var parat til at tilpasse huset det helt særlige terræn. Det krævede en helhedstankegang fra arkitekterne – og den tankegang skulle føres helt ind i alle aspekter af byggeriet.
 
Det funkisprægede nybyggeri er holdt i enkle linjer i en lys, skandinavisk stil. Og naturligvis var der behov for store vinduespartier, der kan lukke den storslåede udsigt ind i boligen. 
 
Den rigtige løsning fandt man hos Sapa, der leverer aluminiumløsninger inden for både vinduer, skydedøre og facader. Man ønskede at kombinere frit udsyn med et vedligeholdelsesfrit system, der kan tilpasses bygningens stil.
 
- Familien valgte at få faste facader, vinduer og skydedøre fra os. Målet var at få en løsning, der var stort set usynlig, men alligevel ville fungere i hverdagen både nu og langt ud i fremtiden, fortæller Torben Mortensen, der er projektrådgiver hos Sapa.
 
- Aluminiumprofiler kan give ekstra store glasfelter og er stort set vedligeholdelsesfrie, selv om placeringen og klimaet i området stiller store krav til produkterne. Samtidig kan vores produkter tilpasses ethvert byggeri, både når det handler om størrelse og farve. De findes ganske simpelt ikke som standardvarer, men skabes til det enkelte projekt, siger projektrådgiveren. Valget faldt på den eksklusive serie Sapa Selection. De højisolerede vinduer er fra serien Thermo 86, mens facaderne er fra serie 4150. 
 
- Isoleringsværdien er i top. Der er valgt højisolerede produkter, og selv i det norske klima vil beboerne opleve, at overfladetemperaturen på indersiden af facaderne er komfortabel. Man behøver altså ikke at sidde på afstand af facaderne for at undgå kuldenedfald, understreger Torben Mortensen, der også fremhæver de meget smalle profiler, der giver frit udsyn til den svimlende udsigt. 
 
Sapa var inde over projektet i en tidlig fase – og det er til fordel for både kunde og leverandør, siger Torben Mortensen. 
 
- Vi rådgiver og giver meget gerne projekthjælp i en tidlig fase. Især når vi arbejder med private bygherrer er det vigtigt med forventningsafstemning og kompetent rådgivning, så den enkelte kundes ønsker og behov kan afklares.
Kontaktinformation
Sapa Building System
Julsøvej 1
8240 Risskov
Tlf:+45 86 16 00 19
Email:   system.dk@sapagroup.com