<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Gennemt nkt l sning bag elegant ny folded r
Gennemtænkt løsning bag elegant ny foldedør

Annonce

Gennemtænkt løsning bag elegant ny foldedør

Sapa Building System har udviklet en ny type hængsel, der ikke alene gør foldedøre mere elegante end tidligere – de sikrer også tæthed i en grad, som man tidligere kun har kunnet opnå med skydedøre. 


Tekst af Tim Panduro


En foldedør giver gode muligheder for at lukke sommeren helt ind i stuen – eller for at udnytte caféens, restaurantens eller hotellets fulde potentiale, når solen bager, og kunderne helst vil være udendørs.

Foldedøre giver en større åbning, når døren slås til side, end man oplever med en skydedør, der har flere begrænsninger i størrelsen. Til gengæld har skydedørsløsningen traditionelt haft tre fordele: I lukket tilstand giver den et bedre panorama end foldedøren, den har en større tæthed og den ser mere elegant ud.

En ny innovativ løsning til 1086 foldedøren fra Sapa Building System gør dog i høj grad op med foldedørenes traditionelle svagheder.

- Vi kan nu tilbyde et nyt og unikt design, der giver en meget mere elegant løsning, end man hidtil har kunnet opnå med foldedørene på markedet, siger salgschef Jan Møller Madsen fra Sapa Building System.

Læs mere om DøreNyt skjult hængsel

Den vigtigste nyhed er en ny unik hængselsløsning. I andre foldedøre er hængslerne synlige, og døren kører ofte på en synlig skinne øverst på ydersiden.

- Vi har gennemtænkt de funktioner en foldedør har, og vi har trukket på erfaringer fra andre dele af vores koncern. Det nye hængsel er et dobbelt tandhjulsled integreret i et profil, der matcher tætningslisterne mellem dørfløjene, siger Jan Møller Madsen.

Løsningen betyder, at hængslerne integreres i dørens design. De kommer til at ligne overgangen mellem to dørfløje og løfter dermed dørens samlede udseende. Samtidig er profilerne blevet smallere, så foldedøren tager mindre udsigt – og endelig er der gjort en stor indsats for at sikre foldedørens tæthed.

 

- Vi har en tredelt tætning i form af gummilister. Døren er baseret på vores Thermo 86-system, og den har den samme optimale vand- og vindtæthed og isolationsevne som vores bedste vinduesløsninger, siger Jan Møller Madsen.

Den stilrene 1086 foldedør giver mulighed for åbninger på op til 6,6 meter i bredden og kan leveres i alle tænkelige farver. Når den er åben, holder små magnetlåse dørfløjene samlet.


- Foldedøren kan bruges i alle ydervægge, og den er yderst brugervenlig. Den kører på en stabil bundskinne, så den er let at åbne og lukke, og vi har skabt en karm, der er efterjusterbar, så man kan sikre at døren til enhver tid lukker tæt. Den første feedback fra arkitekter giver os store forventninger til 1086 foldedøren, der passer perfekt til både caféer og butikker samt boligernes balkoner, altaner og havestuer, siger Jan Møller Madsen.

 

Kontaktinformation
Sapa Building System
Julsøvej 1
8240 Risskov
Tlf:+45 86 16 00 19
Email:   system.dk@sapagroup.com