Renovering med øje for husets sjæl og indeklimaet

Manglen på ressourcer har tvunget os til at tænke kreativt. I stedet for at rive ned og bygge nyt, er vi begyndt at optimere og opgradere den eksisterende bygningsmasse. Schüco har længe været på forkant med udviklingen af systemløsninger til renoveringsopgaver og kan i dag præsentere løsninger, der tager højde for både energi, indeklima og design.

 

Hvorfor bygge nyt når man kan bevare? Overalt ser man gamle bygninger, der er blevet til gennem godt håndværk, og har både charme og sjæl i dag. Særligt industrielle teglstensbyggerier hitter, hvad end man ønsker at indrette en ny tegnestue eller nye lejligheder i en rå New Yorker-stil. Men de gamle bygninger lever, til trods for deres kvaliteter, ikke op til nutidens krav for energiforbrug og indeklima. Men hvordan renoverer man en bygning, så den lever op til vores krav, men samtidigt beholder sin historie og udtryk?

 

- Hos Schüco og Jansen har vi udviklet systemer til vinduer, døre og facader til at kunne imødekomme miljø- og energikrav, og som er tilpasset renoveringsprojekter, hvor udtrykket forbliver det samme ved facaden. Indholdet inde i profilerne er til gengæld en 3-lags termorude med superisoleringsevne. Med fokus på slanke profiler, indbyggede funktioner og stilrene detaljer har vi udviklet en standardportefølje, som opfylder de fleste krav, fortæller byggeteknisk rådgiver hos Schüco, Werner Paugan og fortsætter:

 

- Ser man på renovering og vinduer i ældre industriområder, er vores Schüco AWS 75 WF.SI+ vinduessystem i aluminium helt ideelt. Systemet har meget smalle og homogene profiler og oplukkene er indadgående. Systemet er med ”skjulte rammer” og specielt konstrueret til en hurtig og effektiv fremstilling af vinduer og vinduesbånd med etagehøje glaspartier. Med dette system kan man også opnå U-værdier på passivhusniveau.

 

Skab de bedste arbejdsbetingelser

- Skal man ned og lave småsprossede vinduer, ja så går man ikke på kompromis med U-værdi og komfort. Det er blevet brugt på Søborg Møbelfabrik og i Valby, hvor et gammelt industrikompleks i tegl mellem Kløverbladsgade og Carl Jacobsen Vej blevet renoveret, så det i dag fremstår som et råt og inspirerende kontorbyggeri, hvor nogle af Danmarks største kreative hoveder sidder og arbejder. Sådanne steder kan man bare ikke gå på kompromis med indeklimaet, afslutter Werner Paugan.

 

Aluminium: En langsigtet løsning

Beregninger foretaget af rådgivningsfirmaet Drees & Sommer og PE International dokumenterer, at aluminium og træ er ligeværdige byggematerialer med tanke på energiforbrug, CO2-aftryk og genanvendelighed. Materialet har en vurderet levetid på 50 år og ved genanvendelse kræves kun 5-7 % af den energimængde, som anvendes ved førstegangsproduktion.