Fleksibel beskyttelse mod vind og vejr

Arkitekter forsøger hele tiden at rykke ved arkitekturens grænser. Derfor optimeres facadesystemerne fra Schüco International konstant, så de kan være med til at udleve arkitekternes visioner, som det var tilfældet med Kulturværftet i Helsingør.

 

Tekst af Alexander Tengbjerg

 

Helsingør er præget af renæssanceslottet Kronborg, der er blandt Europas smukkeste, og som tilmed er blevet udødeliggjort i fortællingen om prins Hamlet. Hele byen er en unik blanding af gammelt og nyt, hvilket blev understreget med byggeriet af Kulturværftet i 2010, tegnet af AART Arkitekter. Her blev et gammelt skibsværft transformeret til et nyt kulturcenter med bibliotek, konferencefaciliteter, koncertsale og meget mere.


Kulturværftet er indkapslet i en dynamisk glasfront, der lader tilskueren se ind på den gamle bevarede murstensfacade. Således blev den nye og gamle by samlet i et byggeri. Den nu ikoniske glasfacade blev til takket være systemserien til facader og glastage FWS 50 fra Schüco. Systemet er kendetegnet ved et stort program af profilkombinationer, som giver utrolige designvarianter til vidt forskellige facadeudformninger.

Læs mere om Glas & Facader

 


Modstandsdygtige resultater

FWS 50 systemserien er kendetegnet ved at have markedets bedste U-værdi. Selvom dets anvendelsesmuligheder er meget fleksible, som det ses på Kulturværftet, kan det modstå barske vejrforhold. Det betyder, at det uproblematisk kan installeres på Grønland såvel som i Helsingør. Evnen til at klare alle vejrforhold har betydet, at man i dag kan finde Schücos facade og vinduessystemer på så fjerne steder som forskningsstationer i Antarktis.

 

Den bæredygtige vinkel

Schücos facadesystemer produceres i aluminium, der kombinerer gode isoleringsevner, en lang holdbarhed samt optimale genanvendelighedsmuligheder. Men FWS 50 systemserien er siden byggeriet af Kulturværftet blevet udvidet med en ny Green variant, der går skridtet videre med henblik på bæredygtighed:

- Her integreres komponenter, som eksempelvis tætninger, der laves af naturligt nedbrydeligt naturmateriale, baseret på sukkerrør og bioethanol, men med de samme tekniske og konstruktionsmæssige systemegenskaber som i basissystemet FWS 50, fortæller Kim Anker Nielsen, der er arkitektonisk projektrådgiver hos Schüco.

 

Fotograf: Nicolai Perjesi