Nyt dørstyringssystem øger sikkerhed og komfort

Schüco har udviklet et særligt Door Control System (DCS), der takket være ny teknologi øger både komforten og sikkerheden for brugeren, hvad end det er til bolig- eller erhvervsbyggeri.

 

Tekst af Alexander Tengbjerg

 

Schüco DCS er et komplet profilintegreret, plant dørstyringssystem, som kombinerer elegant design med ny teknologi. Med et stilfuldt design og en komplet skjult fastgørelse er man fra Schücos side overbevist om, at deres systemer vil sætte nye standarder for dørstyring.

For også at kunne opfylde de meget komplekse krav til implementering bruges der i Schüco DCS mange systemmoduler. Benyttes ens modulmål og variable længder på fyldningselementerne giver det et optimalt frirum til udformningen, hvad end der er tale om nybyggeri eller renovering.


 

Mange muligheder

Schüco DCS er opdelt i to produktserier i form af adgangskontrol-systemer og flugtdørssikring.  For at kunne opfylde de mange forskellige krav til forskellige anvendelser indeholder området med adgangskontrol både løsninger til avanceret boligbyggeri og mindre erhvervsbyggeri, samt til mellemstort og stort erhvervsbyggeri. På første trin fås der tre elektriske DCS-systemer: Adgangskontrol, med RFID-kortlæser og kodetastatur, flugtdørssikring, samt et baggrundsbelyst husnummer. På andet trin er der planlagt inddragelse af flere supplerende systemkomponenter som f.eks. et dørkommunikationssystem (kamera, samtaleanlæg, ringemoduler) samt supplerende adgangskontrol-funktioner som f.eks. online-systemer og biometri.

Kunden kan i forbindelse med betjening vælge mellem RFID-transponder (med RFID-læser) og indtastning af en talkode (på tastatur). Men RFID-læser og tastatur kan også anvendes parallelt.

 

Læs mere om Glas & Facader

 

Æstetisk touch display

Schüco har også udviklet et særligt DCS Touch Display, der kombinerer dørkommunikation og adgangskontrol i ét modul. Ved hjælp af en åben IP-interface kan man let integrere Schüco DCS Touch Display i næsten alle bygninger, hvor der er IP-netværk. Dørkommunikation kan da gå via husejernes mobiltelefon eller kontorets fastnettelefon. Det gør det muligt at besvare dørtelefonen, uanset om man er hjemme eller ej, ligeså vel som det er en mulighed at se personen, der ringer på.

Med adgangsmodulet kan man benytte personlige adgangskoder via tastaturet, som f.eks. kan være afhængige af tidspunkter og ugedage. Personer uden adgangskode kan anvende dørklokken, som er integreret i touch displayet. Der er samtidigt taget højde for forsøg på at omgås systemet. Prøver man at fjerne displayet eller på anden måde at kortslutte eller omgå systemet, lukker det automatisk af så bygningen ikke længere kan tilgås. Dermed hjælper DCS Touch Displayet med at levere sikkerhed og tryghed, samtidigt med at komforten øges væsentligt.

 

Læs mere om IT og Teknologi