Schüco: Energioptimeringer kræver grundig rådgivning og kvalitetsløsninger

 

Når emnet energioptimering diskuteres, går der ikke længe før forvirringen indtræder. For hvad dækker energioptimering helt præcist? Hvilke materialer og produkter skal anvendes og hvor og hvordan? Derfor er rådgivning og sparring helt essentielt, når bygherrer og arkitekter bearbejder energioptimeringens problemstillinger.

 

Tekst af Alexander Tengbjerg

 

 


Som byggeteknisk rådgiver hos Schüco Danmark er Søren Sørensen ofte med til at vejlede om netop de spørgsmål, som arkitekter og bygherrer kæmper med, når det kommer til energioptimeringer. For ham handler det om at vælge løsninger og systemer, der er pålidelige, uden at man går på kompromis med det overordnede design:


- En løsning kan på papiret virke tiltalende, men der er altid et væld af faktorer, man skal tage højde for. Ser vi på solafskærmning, der er vigtig når snakken falder på energioptimering, så er det ikke alene nok at se på energibesparelser og den komfort, som brugerne oplever som følge heraf. En udvendig og automatiseret solafskærmning kan være skrøbelig i forhold til påvirkning fra vind og vejr. Saltvand og vind vil ofte præsentere et stort problem for sådanne systemer.

 

- Derfor har vi hos Schüco blandt andet udviklet facadeintegrerede persienner, der fungerer upåklageligt under vindstyrker på helt op til 30 meter i sekundet, hvilket jeg aldrig har set før. Samtidig anvender vi materialer som rustfrit stål og aluminium, der egner sig særdeles godt til kystnære områder, hvilket det meste af Danmark jo hører under.

 

Persiennerne er, som Schücos andre solafskærmningssystemer, udviklet med fokus på, at de skal bidrage positivt til bygningens overordnede arkitektur. Det har blandt andet betydet, at persiennerne har modtaget den tyske Red Dot Design Award.

 

Passivhus-certificerede løsninger

- Isolering er også altid vigtig, når vi taler om energioptimering, og her har Schüco netop lanceret en ny generation af facadeelementer med isoleringsværdier, der ikke før har været mulige. Her ligger der en stor ingeniørmæssig bedrift bag. Men det betyder ikke, at vores andre systemer ikke tager højde for energiforbruget. Faktisk er de fleste af vores systemer passivhus-certificerede og gennemtestet i et af Europas mest avancerede testcentre, fortæller Søren Sørensen og fortsætter:

 

- Det giver arkitekterne en tryghed, når de går på opdagelse i vores systemer. De kan nemlig være sikre på, at systemernes kvalitet er i top og bidrager til et mindre energiforbrug, og i stedet fokusere på hvilke specifikke krav de har til funktioner og designet.

 

- I forhold til isolering så har vi stået for en levering til energirenoveringen af Energiens Hus på Frederiksberg, der blev udført af vores samarbejdspartner Vinduefabrikken Brønderslev A/S. Her har vores AWS 90.SI+ vinduer og FWS 50.SI (Super Insulated) facader, hjulpet til at Energiens Hus i dag har fået en langt grønnere profil, afslutter Søren Sørensen.