Vinduessystemet i stål til den elegante renovering

Annonce

Vinduessystemet i stål til den elegante renovering

Med udgangspunkt i stålets mange styrker, har Schüco Jansen udviklet et vinduessystem, med særligt henblik på at renoveringsopgaver af fredede og bevaringsværdige bygninger. Stålelementerne garanterer en elegant og langtidsholdbar løsning, der respekterer bygningens helhedsudtryk.

 

Tekst af Alexander Tengbjerg

 

Der er mange materialer til rådighed i byggebranchen, men hvis man spørger Kasper Søgren Eskildsen, der er byggetekniker og Area sales manager hos Schüco Danmark, er der store fordele ved at arbejde med produkter i metal. Særligt i stål kan man finde fordele, som ikke findes andre steder.

- Vi har med et helt utroligt fleksibelt og taknemmeligt materiale at gøre, der giver en ultimativ designfrihed. Man kan skabe alle tænkelige former uden, at samlingerne kan ses. Samtidigt kan man med meget smalle elementer stadig opnå en stor styrke. Det giver kort fortalt mulighed for nogle elegante og langtidsholdbare designløsninger.

 

Indkapsler stålets fordele

Ser man på Schüco Jansens eget sortiment, er det især vinduessystemet i stål, Janisol Arte 2.0, der formår at indkapsle alle stålets fordele:

- Det er udviklet til ældre, bevaringsværdige bygninger, hvor vinduerne skal opdateres til nutidens krav, men udtrykket bevares. Det har meget smalle profilbredder, men er både meget stærkt og kuldebrosisolerende. Takket være stålets fleksibilitet, kan det tilpasses de meget specifikke krav, som en bygherre eller arkitekt kunne tænkes at have på renoveringssag, også når det drejer sig om fredede bygninger, uddyber Kasper Søgren Eskildsen.


Læs mere om Vinduer

Det grønne aftryk

Der er også en grøn vinkel i forhold til brugen af stål ved et vinduessystem som Janisol Arte. Selvom stålet ved første øjekast ikke virker som et bæredygtigt materiale på grund af en energiintensiv udvinding og bearbejdning, så vil det på sigt vise sig som et miljøvenligt valg.

- Stål, såvel som aluminium, kan genbruges igen og igen. Ser du eksempelvis på træ, vil det efter brug have meget begrænsede anvendelsesmuligheder. Så på den lange bane har vi altså med et grønt materiale at gøre, forklarer Kasper Søgren Eskildsen.

 


Til en elegant og nænsom renovering

Stålsystemet Janisol Arte 2.0 fra Schüco Jansen er blandt andet udviklet til renoveringsopgaver af ældre bevaringsværdige bygninger, hvor vinduerne skal opdateres til nutidens krav, mens udtrykket bevares. Systemet kan foruden i galvaniseret sortstål også leveres i Cortenstål og rustfrit stål, og der er flere valgmuligheder, hvad angår oplukstypen: Ud- eller indadgående vinduer kan både udføres som sidehængte, kip-, topstyret, stolpe- skyde- eller vippevinduer.  

Kontaktinformation
Schüco International KG
Stamholmen 157, 3
2650 Hvidovre
Tlf:+ 45 36 34 22 00
Email:  
Vinduessystemet-i-st-l-til-den-elegante-renovering