<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Foerst i Norden med svanemaerket staalraekvaerk
Smekab Citylife

Annonce

Først i Norden med svanemærket stålrækværk

Smekab Citylife er de første i Norden med miljømærkede stålrækværk og hegn til offentlige miljøer.

 

- Det er første gang, vi har svanemærket stålrækværk og hegn, siger Josephine Jansson, rådgiver hos Miljömärkning Sverige AB, der er ansvarlig for Svanemærkning.

 

svanemærket-rækværk1
 

Svanen er Nordens officielle miljømærke, og et af de mest kendte miljømærker i landet. Hele 97 procent af svenskerne kender Svanemærket, der gennem årene har certificeret alt fra bygninger til finansieringsselskaber. Siden starten for cirka 30 år siden har Svanemærket certificeret cirka 10.000 produkter og tjenester.

 

- Vi er et såkaldt type 1 miljømærke, hvilket betyder, at vi er en uafhængig tredjepart, der gennemgår al dokumentation og også besøger stedet, siger Josephine Jansson.

 

Disse faktorer var vigtige for Smekab Citylife, som længe har arbejdet for at reducere dets miljøpåvirkning. I 2017 udviklede virksomheden en detaljeret bæredygtighedsstrategi til at forbinde de forskellige ledelsessystemer.

 

- Vi besluttede blandt andet, at 50 procent af vores salg skulle opfylde bæredygtighedskravene i henhold til det vedtagede system, og at det skulle være en uafhængig tredjepartscertificering, siger Mats Alexandersson, kvalitets- og miljøchef hos Smekab Citylife.

 

svanemærket-rækværk2
 

Valgte Svanen

På det tidspunkt vidste han ikke, hvilken miljømærkning det ville være, men efter en markedsanalyse faldt valget på Svanen.

 

- Det er et uafhængigt system, som staten står bag, som tager højde for hele livscyklussen, fra materialer og produktion til afvigelser og klagebehandling, siger Mats Alexandersson.

 

De produkter, der blev valgt til certificeringen, var den originale serie, der blev udviklet i 70’erne. I alt er dette syv forskellige produkter, der tegner sig for ca. 10 procent af virksomhedens salg.

 

- Det er lettere at vælge et produkt, der er relativt modent og ikke ændrer sig meget, fordi Svanen kræver, at alle mulige ændringer i produktet skal rapporteres.

 

Egen overfladebehandling

Arbejdet involverede derefter at specificere alt fra materialer og produktion til emballage og klager. Dokumentationen gennemgås af Miljømærkning Sverige, som også foretager inspektioner på stedet

 

- Den store fordel er, at vi har overfladebehandling i vores eget hus. Var vi kommet som en lille aktør til en stor producent og krævet, at de ændrede deres emissioner, ville processen have været mere kompliceret, siger Mats Alexandersson.

 

En anden fordel er, at Smekab Citylife i stort omfang bruger højstyrkestål. Som et resultat er mængden af ​​stål, der anvendes i produktionen, blevet reduceret med hele 1000 tons om året. Det betyder mindre malm fra minen, mindre stålproduktion, mindre transport og så videre. Det er meget vigtigt.

 

Få materialer

Josephine Jansson mener, at arbejdet gik glat og let takket være, at produkterne indeholder så få materialer.

 

- Det sværeste er kravene til varmforzinkning af stålet, men der var vi positivt overraskede over, at virksomheden allerede har tilpasset sig vores krav.

 

De Svanemærkede produkter er nu klar til markedet, og Mats Alexandersson håber, at både entreprenører og andre interessenter vil være opmærksomme på den nye tilføjelse.

 

- Vi ønsker at vække interesse for spørgsmålene omkring bæredygtighed og miljø og er overbeviste om, at det på lang sigt vil give os en konkurrencemæssig fordel.

 

Josephine Jansson roser også initiativet og vil gerne se flere producenter Svanemærke deres produkter. Hun mener også, at det ved offentlige indkøb burde være muligt at stille krav til Svanemærket.

 

svanemærket-rækværk3
 

Se de svanemærkede rækværk her

Kontaktinformation
Smekab Citylife
Ørestads Boulevard 73
2300 København
Tlf:+45 2369 7676
Email:   per.bruun@saferoad.dk