<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Fra affaldsproblem til designloesning
Smekab Citylife

Annonce

Fra affaldsproblem til designløsning

Odense har siden 2017 gennemgået en større udvikling under sloganet "fra stor dansk by til dansk storby". Her stiger befolkningstallet markant, men flere mennesker betyder også mere affald i det offentlige rum, og det giver ofte problemer i bymidten, hvor mange mennesker opholder sig på alle tider af døgnet.

 

Brandts Klædefabrik er et eksklusivt og velrenommeret område i centrum af Odense. Den hyggelige lille by i byen, som forbinder de to travle gågader Vestergade og Kongensgade, rummer  bl.a. butikker, restauranter, biograf og museer. For enden af Brandts Passage ved siden af Cafébiografen ligger det ikoniske kunstmuseum på Amfipladsen, som i sommerhalvåret benyttes til koncerter og open air biograf. Brandts Klædefabrik besøges hvert år af tusinder af turister og endnu flere lokale. Her oplevede man problemer med skrald, som flød på jorden dagligt, på trods af de opstillede affaldskurve i området. Et problem, som blev løst ved at erstatte de gamle affaldskurve.

 

maximinium-brandts02-low
minium-brandts01
minium-brandts04
minium-brandts08
minium-brandts11
 
 
 

Maximinium er den største affaldskurv i Minium-serien med en volumen på 120l. Denne affaldskurv med overdækket top løste problemet med fugleplagen, og pynter samtidigt i Brandts Klædefabrik

 

Fugleplagen

Ejendomsinspektør i Brandts Klædefabrik, Benjamin Thomas observerede, at “affalds-synderen” ikke var de besøgende gæster, men i stedet fugle. 

 

“Vi tømmer affaldskurvene hver dag, men fuglene kunne komme ned og rode i dem, og de spredte skidt og papir ud over det hele. For os er det vigtigt at her er pænt og rent. Folk gider ikke at komme her, hvis der flyder med affald, så vi var nødt til at finde en løsning på problemet.”, siger Benjamin Thomas, og fortsætter:

 

“Vi ledte efter nogle beholdere, som havde et låg, så fuglene ikke kunne komme ned i dem. Men ingen har lyst til at røre ved låget på en skraldespand, så udfordringen var at finde en, som både var overdækket og let tilgængelig. Men det var svært at finde nogle, der også var pæne.”

 

fugle-affald-lowFugle kan være et alvorligt problem, hvis de kan komme til indholdet i en affaldskurv

 

Løsningen lå i designet

Efter at have afsøgt markedet fandt man leverandøren Smekab Citylife. De kunne tilbyde en 120 liters affaldskurv ved navn Maximinium, som er produceret af den prisvindende møbelproducent mmcité. 

 

Udviklingschef i Brandts Klædefabrik, Annelene Hausmann fortæller at man søgte efter tre kvaliteter i en affaldskurv.

 

“Området her var oprindeligt en meget gammel fabriksby, som i 1980’erne blev gentænkt og omdannet til en kulturby. Derfor var det vigtigt for os at de nye affaldskurve æstetisk gik hånd i hånd med omgivelserne, som er en blanding af det rå og det kunstneriske. Samtidigt skulle fuglene forhindres i at sprede affald, og så skulle de kunne rumme noget mere end de hidtidige skraldespande”, siger Annelene Hausmann.

 

“Selvom vi har erstattet 12 affaldskurve med 7 nye, så har den her model løst problemet. Det flyder ikke længere med papir i hele området, og vi er meget tilfredse med valget”, tilføjer Benjamin Thomas. 

 

benjamin-thomas2Ejendomsinspektør i Brandts Klædefabrik Benjamin Thomas ved siden af en af de nye affaldskurve. 
Kontaktinformation
Smekab Citylife
Ørestads Boulevard 73
2300 København
Tlf:+45 2369 7676
Email:   per.bruun@saferoad.dk