<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> SAaDAN VAeLGER DU DE RETTE BAeNKE OG SKRALDESPANDE TIL OFFENTLIGE RUM
Smekab Citylife

Annonce

Sådan vælger du de rette bænke og skraldespande til offentlige rum

Når du forsyner byrummet med inventar, er der en lang række faktorer, der påvirker valget. Pris og design er ikke det eneste, du bør overveje. Valget er langt mere komplekst end det. Smekab Citylife giver her nogle gode råd, der hjælper dig i udvælgelsen af bænke og affaldskurve til offentlige rum.

 

d8150-diva-solo
 
 

Byrumsinventar ejes af ingen, men benyttes af alle. Derfor er det vigtigt at vælge de korrekte parkmøbler til gavn for flest muligt, så byrummene bliver attraktive åndehuller i de travle byer. 

 

Ved udvælgelsen af parkbænke bør du især overveje disse 5 punkter:

 

1. SIDDEKOMFORT

Overvej - og afprøv - siddekomforten. Synes du og dem, der skal bruge bænken i det daglige, at man sidder godt på den? Kan du forestille dig at sidde på denne bænk og vende verdenssituationen med en, du holder af?

 

2. MONTERING

Som fagperson skal man overveje monteringen af parkmøblerne. Er de nemme at montere? Hvordan ser de ud efter monteringen? Kan de let flyttes til et andet sted i byrummet?

 

emau
Emau er en klassisk, elegant og tidløs bænk, der passer til mange forskellige omgivelser
 

 

3. LEVERANDØR

Tjek din leverandør. Har vedkommende været så længe på markedet, at du med rimelighed kan forvente, at du kan supplere op med nye bænke til næste år og til næste år igen, når din by vokser, og du får brug for flere bænke? Eller hvis de udsættes for hærværk?

 

4. TILGÆNGELIGHED

Kan bænken monteres i en passende højde? Hvis ældre eller gangbesværede sidder meget lavt, kan det være svært at rejse sig igen. Skal bænken eventuelt have armlæn? Velplacerede armlæn hjælper gangbesværede med at sætte sig og rejse sig igen.

 

5. MATERIALER

Hvilken træsort eller andet materiale er bænken produceret i? Er der valgt et materiale, der tilgodeser det danske klima? Lever materialet op til jeres forventninger eller krav om bæredygtighed?

 

prax-vera

Vera er en stilfuld bænk i et moderne design. Her står den sammen med affaldskurven Prax. Begge er udført i det bæredygtige genbrugsmateriale Resysta.

 

 

Når du skal vælge affaldskurve er der ligeledes nogle parametre, der skal opfyldes.

 

Affaldskurve holder byrummet pænt og rent og dermed attraktivt at være i. Men når du skal vælge mellem de mange affaldskurve på markedet, opdager du hurtigt, at der er meget mere i det valg end blot at vælge… en skraldespand.

 

Vi rådgiver især vores kunder om disse 5 overvejelser.

 

1. ARBEJDSMILJØ

Affaldsbeholderen skal være designet, så man kan overholde arbejdsmiljølovgivningen, når de tømmes.

 

2. FUGLE-PLAGEN

Tit og ofte bør der være en form for låg eller top på affaldskurven, så for eksempel måger ikke samles i skrigende flokke omkring den. Hvis fuglene kan komme til indholdet af skidtspanden, spreder de affaldet ud på jorden, hvilket både ser ulækkert ud og kan tiltrække rotter. Fugle tør ikke hoppe ned i skraldespanden og give sig til at rode rundt, hvis der er top på.

 

fugle-affald
Fugle spreder affald, hvis de har adgang til indholdet i affaldskurven 

 

3. TØMNINGSFREKVENS

Vælg en mindre kurv, hvis I tømmer hver dag. Tømmer I kun en gang om ugen, så overvej en større kurv.

 

4. AFFALDSTYPER

Mange steder i indre by bør tomme pizzabakker nemt kunne smides i affaldskurven, så det ikke flyder det med affald i hver weekend.

 

5. DESIGN OG ÆSTETIK

Affaldskurven skal passe ind i stilen i byrummet, og til de bænke, der er placeret i nærheden. Den skal leve op til krav om design og æstetik.

 

maximinium-brandts01

Maximinium rummer 120 liter og er bl.a. opstillet i det velrenomerede Brandts Klædefabrik i Odense

 

Smekab Citylife kan imødekomme alle disse udfordringer med et alsidigt sortiment af stilfulde parkmøbler i eksklusiv kvalitet.

 

Vi har indgået et samarbejde med en af verdens førende producenter af byrumsinventar, ved navn mmcité. Deres prisbelønnede design kombineret med en blændende sans for materialer, bæredygtighed og konstant innovation har gjort, at deres byrumsinventar præger bybilledet i mere end 30 lande på fem forskellige kontinenter.

 

Vi har stor fokus på valget af materialer, funktionalitet, æstetik og selvfølgelig prisen. High-end design behøver ikke betyde skyhøje priser. Se hele vores sortiment, og bliv inspireret til at skabe spændende og indbydende byrum. 

 

Besøg vores hjemmeside og lad dig inspirere, eller kontakt vores danske country manager Per Bruun for rådgivning eller et uforpligtende tilbud.

Kontaktinformation
Smekab Citylife
Ørestads Boulevard 73
2300 København
Tlf:+45 2369 7676
Email:   per.bruun@saferoad.dk