<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Boligforeninger sparer tusindvis af kroner p vedligehold og udgifter til graffiti med robust facadebekl dning
Boligforeninger sparer tusindvis af kroner på vedligehold og udgifter til graffiti med robust facadebeklædning

Annonce

Boligforeninger sparer tusindvis af kroner på vedligehold og udgifter til graffiti med robust facadebeklædning

Mindre graffiti, hærværk og vedligeholdelsesudgifter er resultatet, efter boligforeningerne Nonnebanken i Herfølge og Ladegårdsparken i Holbæk har udskiftet den tidligere facadebeklædning med STENIs facadebeklædning.

 

I 2013 valgte Nonnebanken i Herfølge at skifte 3.200 kvadratmeter træbeklædning ud med STENIs facadebeklædning. Det har betydet mindre graffiti, lavere vedligeholdelsesudgifter og en husleje i bero.

 

Nonnebanken består af 25 boligblokke med 37 selvstående skure og 28 trappetårne med træbeklædning. Tidligere blev træbeklædningen malet hvert tredje år, men da beklædningen oprindeligt blev opført i ikke-trygimprægneret træ, var facaderne ved at rådne væk.
 

For at spare penge på driftsbudgettet besluttede boligselskabet at undersøge alternativer til den vedligeholdelseskrævende træbeklædning. Det fortæller ejendomsmester Torben Nielsen:
 

- Vi testede forskellige pladeløsninger, og jeg blev af flere omgange anbefalet STENIs facadebeklædning. STENIs produkt virkede solidt, og modsat de andre løsninger, som vi testede, var STENIs facadeplader også meget nemme at rengøre for graffiti.
 

Boligselskabet valgte derfor at skifte Nonnebankens træbeklædning ud med STENI Colour, der er en holdbar og vedligeholdelsesfri facadebeklædning. Monteringen foregik effektivt, da STENIs plader var skåret til fra fabrikken. Montørerne brugte derfor minimal tid på at tilpasse facadepladerne på byggepladsen.


Læs mere om Facader

 

Sparer over 200.000 kr. årligt på vedligehold

I dag har udskiftningen af træbeklædningen betydet, at boligselskabet sparer over 200.000 kr. årligt på vedligehold. Nonnebankens investering i STENIs facadebeklædning er for længst tjent ind, ligesom de store driftsbesparelser har betydet, at huslejen i Nonnebanken er sat i bero.

 

- Det løbende vedligehold af træbeklædningen var en stor udgiftspost på budgettet, og besparelsen har givet os mulighed for at holde huslejen i bero de seneste tre år. Samtidig har vi sparet en masse arbejdstimer, da vi ikke længere skal bruge tid på at rense graffiti ned. I dag kan vi nemlig fjerne graffitien fra pladerne med det samme, og det har faktisk betydet, at der ikke længere er nogen, der gider lave graffiti hos os, siger Torben Nielsen.
 

Næsten fem år efter monteringen er facadebeklædningen stadig flot, og for Nonnebanken har STENIs facadebeklædning været en god investering, som Torben Nielsen gerne vil anbefale til andre:
 

- STENIs facadeplader er flotte at se på, og selv skruerne er indfarvede og ser godt ud efter snart fem år. Det samme kan man bestemt ikke sige om andre pladeløsninger. Holdbarheden, og det faktum at pladerne er vedligeholdelsesfrie, gør simpelthen STENIs facadebeklædning til et godt produkt - og det fortæller jeg gerne mine kolleger.
 

Ladegårdsparken har fået en holdbar facade

Ladegårdsparken i Holbæk består af 22 blokke med lejligheder. En række af deres facader er udført med fibercement, og det gør dem sårbare, når de med jævne mellemrum udsættes for hærværk og graffiti. Derfor har Ladegårdsparken valgt at indgå et samarbejde med STENI om at opgradere facaderne med fokus på holdbarhed.

- De gamle fibercementplader går i stykker for et godt ord, og gennem årene har vi brugt mange penge på at udskifte ødelagte plader på grund af hærværk eller efter et møde med en affaldscontainer, siger afdelingsformand Uffe Frejdal Nielsen, og fortsætter:
 

- Derfor har vi rent ud sagt også trykprøvet STENIs facadebeklædning, så vi er sikre på, at de kan modstå stød, slag og spark. Jeg har faktisk selv fundet store støvleaftryk på pladerne, og der må vi bare konstatere, at STENIs plader ikke sådan lige er til at slå i stykker.
 

I takt med at STENIs facadebeklædning er blevet monteret, er Ladegårdsparkens problemer med graffiti, ligesom i Nonnebanken, blevet nemmere at håndtere. Det fortæller Uffe Frejdal Nielsen:
 

- I Ladegårdsparken har vi en politik om, at al nyopdaget graffiti skal være fjernet inden fyraften. Og den opgave bliver selvfølgelig nemmere af, at STENIs plader er meget nemme at rengøre for graffiti.
 

STENIs facadeplader er nemlig lavet af glasfiberarmeret polymerkomposit, og det har den effekt, at de bl.a. er smudsafvisende og ikke kræver løbende vedligeholdelse. Når Ladegårdsparken udsættes for graffiti, kan boligforeningen nemt fjerne de uønskede tags og motiver fra pladerne med miljøvenlige rengøringsmidler.
 

Vedligehold kan nu langtidsplanlægges

Når de oprindelige facadeplader af fibercement går i stykker, udskifter Ladegårdsparken dem i dag med STENIs facadebeklædning, STENI Colour. For Ladegårdsparken betyder det, at det løbende vedligehold nu foregår langt mere fremtidssikret end tidligere:
 

- Når vi i dag skifter en plade ud, så ved vi, at den holder i hvert fald de næste 60 år. Det giver os mulighed for at langtidsplanlægge vores vedligeholdelsesopgaver, så vi kan bruge budgettet bedst muligt. Og jo færre penge vi skal bruge på løbende vedligehold, jo flere penge kan vi poste i andre opgaver, slutter Uffe Frejdal Nielsen.

Steni

Steni

STENI leverer arkitektoniske udtryk, som folk lægger mærke til – og husker for æstetik og kvalitet. Facade- og tagløsningerne fra STENI giver arkitekter og bygherrer mulighed for at designe bygninger med unikke udtryk, der holder i generationer.

Kontaktinformation
STENI DANMARK A/S
Galoche Allé 12
4600 Køge
Tlf:+45 70 27 01 22
Web:
Email:   steni@steni.dk