<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Det bedste facadevalg for bygherren if lge entrepren ren
Det bedste facadevalg for bygherren ifølge entreprenøren

Annonce

Det bedste facadevalg for bygherren ifølge entreprenøren

STB Byg har anvendt facadepladerne STENI Colour på det nyopførte 8-talsformede plejecenter i Holbæk. Entreprenøren vægter nemlig lang levetid på materialer, minimal vedligeholdelse og æstetik højt i sine byggerier.

 

Samarbejdet med STENI giver de bedste muligheder for at tilfredsstille landets bygherrer. Det skyldes ifølge Lasse Lindkvist Hansen, produktionsdirektør i STB Byg, at STENIs produkter indfrier bygherrernes høje krav til kvalitet og produktgaranti, minimal vedligeholdelse og æstetik.

 

- Vores kunder vil have det bedste produkt – specielt når det gælder vedligeholdelse. Der er mange, som er begyndt at kigge på livstidsomkostninger frem for blot byggeriets omkostninger. Når det gælder facaden, er det vigtigt for kunderne, at der er minimale omkostninger forbundet med vedligehold og renovering i fremtiden, siger Lasse Lindkvist Hansen og fortsætter:

 

- Det betyder meget for os, at STENIs produkter har en lang levetid. Som entreprenør har vi kun en femårig garantiperiode, men vi vil gerne lave byggerier med materialer, der holder så lang tid som muligt. For en bygherre er det jo afgørende, at det er materialer, der holder.
Læs mere om Facader

 

40 års garanti er med til at vinde sager

Han fremhæver også STENIs 40 års garanti på facaden som et vigtigt salgsargument.

 

- Jo mere garanti på materialerne, jo større garanti er der for, at omkostningerne til efterfølgende vedligehold og renovering bliver så minimale som muligt. Vi får et plus i bogen, hvis vi i en konkurrencesituation kan tilbyde et byggeri med minimale udgifter til materialer og vedligehold, og samtidig kan tilbyde en længere garanti end de andre. Den lange levetid og 40 års garanti betyder alt i forhold til at vinde sager.

 

Står det til Lasse Lindkvist Hansen, skaber STENIs produkter værdi i alle former for byggerier. Det kan være alt fra plejehjem og skoler til boligejendomme, kulturinstitutioner og rådhuse. STENIs facadeplader kan nemlig både bruges til fulde facader og facader, der er splittet op mellem forskellige facader.

 

Et væld af farver og glansgrader

Foruden garanteret lang levetid og minimale omkostninger til vedligeholdelse er der også en anden årsag til, at STENIs produkter er det bedste valg for STB Byg og de bygherrer, entreprenøren arbejder for.

 

- STENIs produkter fås i rigtig mange farver og forskellig glans, så bygherre og arkitekter har gode muligheder for at folde sig ud i forhold til det æstetiske. STENI gør det muligt at få et byggeri, der ikke ligner alle andre, siger Lasse Lindkvist Hansen og fortsætter:

 

- Vi oplever, at både private og offentlige bygherrer gerne vil lave byggerier, der skiller sig ud, og som samtidig virker efter hensigten. STENIs produkter giver gode muligheder for dette. Og ofte er det også med nytænkning, man vinder projekterne.

 

Produktlevetid afgørende for plejehjemmets bygherre    

Det nyopførte Samsøvej Plejecenter på 5.600 kvadratmeter er udformet som et 8-tal og er blandt de byggerier, der skiller sig ud. STB Byg har været hovedentreprenør på byggeriet. Som totalrådgiver stod arkitektfirmaet Kullegaard A/S i spidsen for udviklingen af byggeriet.

 

STB Byg gik i gang med byggeriet i august 2014, og i februar 2016 flyttede Plejecenter Samsøvejs 75 beboere ind.


- Bygherre ønskede den facadebeklædning, der havde den længste levetid. Derfor faldt valget på STENI Colour. Det valg gav os samtidig mulighed for at lege med to forskellige glansgrader af den samme sorte farve på den udvendige facadeflade,” forklarer Kasper Kullegaard, arkitekt og partner i Kullegaard.

 

Effektiv montage sikrer lav facadepris

Ud fra projekttegningerne blev facadepladerne tilskåret på STENIs produktionsfabrik og leveret til byggepladsen. Derefter var det STB Bygs opgave at samle det sorte puslespil af facadeplader.

 

- Med i leverancen fra STENI var projektering af facaderne. Det betød, at mellem 80 procent og 90 procent af pladerne til projektet kom færdigboret og tilskåret - lige til at sætte op. Vi er endt med at konkludere, at STENIs produkter er de billigste, når de er leveret og monteret, fordi vi sparer tid på byggepladsen, siger Lasse Lindkvist Hansen.

 

Se også videoen Konkurrencedygtig på alle projekter

 


Arkitekturen foregriber færre ”varme hænder”    

Det tog over et halvt år at tegne det 8-tals formede plejecenter. Tegningerne på baggrund af bl.a. inspirationsture, workshops og mock-ups. Ambitionen var at skabe et byggeri med fokus på hjemlighed, som kunne holde mange år frem både arbejds- og boligregi.

 

- Med de runde former og gangforbindelse, hvor de to cirkler mødes, har vi forsøgt at foregribe, at der i fremtiden formentlig vil være nedskæringer og færre ’varme hænder’ i plejesektoren. Bygningens geometriske form er med til at minimere gangarealet, og midterpunkterne i de to cirkler betyder, at personalet har kortere afstande i bygningen, forklarer Kasper Kullegaard.

 

Forventningen er også, at man ved at forme bygningen som et 8-tal kan lade ældre demente gå ture rundt i bygningen, uden at personalet behøver at holde øje med, om de forlader bygningen. Bygningens runde former betyder nemlig, at beboerne aldrig møder en dør for enden af en gang.

 

 

Projektfakta:

Plejecenter Samsøvej
Bygherre: Holbæk Kommune og DOMEA
Rådgiver: Kullegaard A/S
Entreprenør: STB Byg A/S
Byggeperiode: August 2014 - januar 2016
Facadeplader: STENI Colour

 

 

Steni

Steni

STENI leverer arkitektoniske udtryk, som folk lægger mærke til – og husker for æstetik og kvalitet. Facade- og tagløsningerne fra STENI giver arkitekter og bygherrer mulighed for at designe bygninger med unikke udtryk, der holder i generationer.

Kontaktinformation
STENI DANMARK A/S
Galoche Allé 12
4600 Køge
Tlf:+45 70 27 01 22
Web:
Email:   steni@steni.dk