<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Holdbar facadebekl dning holder huslejen nede
Holdbar facadebeklædning holder huslejen nede

Annonce

Holdbar facadebeklædning holder huslejen nede

Valg af facadebeklædning har stor betydning for vedligeholdelsesudgifterne. I Ladegårdsparken i Holbæk har STENIs facadebeklædning reduceret mængden af graffiti og hærværk. Og på Nonnebanken i Holbæk har udskiftningen af 3.200 kvadratmeter træbeklædning sænket udgifterne til vedligehold så betydeligt, at huslejen i dag er sat i bero.Nonnebanken i Herfølge består af 25 boligblokke med 37 selvstående skure og 28 trappetårne med træbeklædning. Tidligere blev træbeklædningen malet hvert tredje år, men efter 25 år, var facaderne ved at rådne væk. For at spare penge på driftsbudgettet besluttede boligselskabet at undersøge alternativer til den vedligeholdelseskrævende træbeklædning. Det fortæller ejendomsmester, Torben Nielsen:


- Det løbende vedligehold af træbeklædningen var en stor udgiftspost på budgettet. Vi testede forskellige pladeløsninger, og jeg blev af flere omgange anbefalet STENIs facadebeklædning, der virkede som et meget solidt produkt.

 

200.000 kroner spares årligt på vedligehold
Boligselskabet valgte at skifte Nonnebankens træbeklædning ud med STENIs vedligeholdelsesfri og holdbare facadebeklædning, STENI Colour. I dag har udskiftningen af træbeklædningen betydet, at boligselskabet sparer over 200.000 kroner på vedligehold årligt.


- De store driftsbesparelser har givet os mulighed for at holde huslejen i bero de seneste tre år. Samtidig har vi sparet en masse arbejdstimer, da vi ikke længere skal bruge tid på at rense graffiti ned. Graffitien kan nemlig fjernes fra STENIs facadeplader med det samme, og det har faktisk betydet, at der ikke længere er nogen, der gider lave graffiti hos os, siger Torben Nielsen.

 

Læs mere om Facader

Facadebeklædningen reducerer graffiti og hærværk
Ladegårdsparken i Holbæk har også været plaget af store mængder graffiti, ligesom boligblokkenes oprindelige facadeplader i fibercement jævnligt har været udsat for hærværk. Det fortæller afdelingsformand, Uffe Frejdal Nielsen: 


- De gamle fibercementplader går i stykker for et godt ord, og gennem årene har vi brugt mange penge på at udskifte ødelagte plader på grund af hærværk eller efter et møde med en affaldscontainer.


Forud for samarbejdet med
STENI valgte boligselskabet derfor at teste facadebeklædningens holdbarhed:

- Vi har rent ud sagt trykprøvet STENIs facadebeklædning, så vi er sikre på, at de kan modstå stød, slag og spark. Efterfølgende har jeg faktisk selv fundet store støvleaftryk på pladerne, og der må vi bare konstatere, at STENIs plader ikke sådan lige er til at slå i stykker, siger Uffe Frejdal Nielsen.


En god og holdbar investering
Når de oprindelige facadeplader går i stykker, udskifter Ladegårdsparken dem i dag med STENIs facadebeklædning, STENI Colour. I takt med at STENIs facadebeklædning er blevet monteret, er Ladegårdsparkens problemer med graffiti blevet nemmere at håndtere.  

- I Ladegårdsparken har vi en politik om, at al nyopdaget graffiti skal være fjernet inden fyraften. Og den opgave bliver selvfølgelig nemmere af, at STENIs plader er meget nemme at rengøre for graffiti, siger Uffe Frejdal Nielsen, og fortsætter:


Når vi i dag skifter en plade ud, så ved vi, at den holder i hvert fald de næste 60 år. Det giver os mulighed for at langtidsplanlægge vores vedligeholdelsesopgaver, så vi kan bruge budgettet bedst muligt. Og jo færre penge vi skal bruge på løbende vedligehold, jo flere penge kan vi poste i andre opgaver.


På Nonnebanken i Herfølge har
STENIs facadebeklædning også vist sig at være en god investering for boligselskabet:

- STENIs facadeplader er flotte at se på, og selv skruerne er indfarvede og ser godt ud snart fem år efter monteringen. Det samme kan man bestemt ikke sige om andre pladeløsninger. Holdbarheden, og det faktum at pladerne er vedligeholdelsesfrie, gør simpelthen STENIs facadebeklædning til et godt produkt - og det fortæller jeg gerne mine kolleger, slutter Torben Nielsen.

 

 

Steni

Steni

STENI leverer arkitektoniske udtryk, som folk lægger mærke til – og husker for æstetik og kvalitet. Facade- og tagløsningerne fra STENI giver arkitekter og bygherrer mulighed for at designe bygninger med unikke udtryk, der holder i generationer.

Kontaktinformation
STENI DANMARK A/S
Galoche Allé 12
4600 Køge
Tlf:+45 70 27 01 22
Web:
Email:   steni@steni.dk