<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Renovering l fter boligomr der og s nker udgifterne
Renovering løfter boligområder og sænker udgifterne

Annonce

Renovering løfter boligområder og sænker udgifterne

Bebyggelserne A/B Studsgaarden på Østerbro og Brunevang i Rødovre har gennemgået omfattende renoveringer, der har sikret en lavere varmeregning, moderne facadeudtryk og attraktive boliger.

 

For mange ældre bygninger kan en facaderenovering betyde nyt liv til bebyggelsen og forbedret klimaskærm til gavn for beboerne. Det var også tilfældet for A/B Studsgaarden.


Den nye facade er tegnet af cand.arch. Søren Just fra Gaihede Ingeniører & Arkitekter, som var totalrådgiver på projektet. Facaden består af STENI Colour plader, STENI Hjørneelementer og STENI U-elementer i forskellige farver og glansgrader, som i sammensætningen giver en levende og helstøbt facade.


- Denne pladetype var ønsket af bestyrelsen i A/B Studsgaarden. De havde undersøgt forskellige tyndpladekonstruktioner og var mest tilfredse med STENI. Pladerne er stærke og har en god farveægthed, og så har de nogle hjørneløsninger, jeg godt kan lide, fortæller Søren Just og fortsætter:


- Det er muligt at lade facaden fortsætte ubrudt hele vejen rundt om hjørnerne, så man ender med en flot finish. Til facaden tegnede jeg et mønster med udgangspunkt i det gyldne snit ved at bruge plader i både mat, halvmat og blank i fire forskellige farvenuancer. Det giver et flot liv i facaden.


 

Læs mere om Facader

 

Varmeregnskabet forbedres

Ifølge Gorm Rosenbech, ejendomsinspektør i A/B Studsgaarden, mærker beboerne allerede fordele ved renoveringen: 

- Vi valgte STENI Colour, fordi vi kunne se, at de bygninger, der havde disse facadeplader, stadig stod pæne efter mange år. For beboerne er renoveringen en kraftig forbedring, som vi kommer til at mærke på den næste varmeregning. Så selvom vi har fået en huslejestigning, vil nogle af pengene komme igen i form af besparelser på varmeregningen.

 

Nyt liv til altanerne med integrerede hjørneløsninger

Med nypudsede facader, forskellige støjreducerende tiltag og altaner beklædt med STENI Hjørneelementer er bebyggelsen Brunevang også blevet løftet, hvad angår arkitektur og beboernes livskvalitet. Holmsgaard og Mangor & Nagel har stået bag renoveringen.


Kombinationen af hvidpudsede og røde murstensfacader, røde tegltage og fremtrædende altaner beklædt med hvide STENI Hjørneelementer, der slutter sig om altanernes hjørner, skaber et klassisk arkitektonisk udtryk, en let facade og et boligkompleks, der udstråler høj kvalitet. 


- Vi har brugt STENI, fordi det er et virkelig holdbart materiale, der samtidig bevarer farven. Pladen er hvid til evig tid. De hvide hjørneelementer bruges til at komplimentere den røde murstensfacade, hvilket tilsammen skaber et klassisk dansk arkitektonisk udtryk, forklarer i Mange & Nagel, og fortsætter:


- Vi har brugt plader fra STENI i til facadebeklædning og andre bygningsdele i mange år. Vi bruger STENI pladerne mere afdæmpet og konservativt end andre, selvom der er et væld af muligheder. Der var nogle år, hvor man ukritisk brugte STENI plader i farver, som vi i dag er trætte af, men hvor man lader pladerne sidde, fordi de stadig har en meget lang restlevetid tilbage.

 


Integrerede hjørneløsninger fuldender facaderne

Fælles for renoveringen af Brunevang og A/B Studsgaarden er arkitekternes brug af STENI Hjørneelementer til at skabe glidende overgange på facaden.


Hjørneelementerne er formstøbte til de to byggerier og består af den velkendte STENI Colour plade. Derfor har STENI Hjørneelementer de samme kvaliteter, heriblandt 40 års garanti, mere end 60 års levetid og slagfasthed.    


- Vi ser en stigende interesse for vores hjørneelementer, fordi produktet giver unik mulighed for at lade facaden fortsætte uden opbrud rundt om hjørnet. Hjørneelementerne giver mulighed for at beskytte eller give nyt liv til altanen, som arkitekterne har gjort i Brunevang. Altaner har nemlig en afgørende betydning for facadens udtryk, siger Claus Bøgeskov, adm. direktør i STENI Danmark.

 

Projektfakta: A/B Studsgaarden

Bygherre: A/B Studsgaarden

Adresse: Studsgaardsgade 7, 2100 København Ø

Arkitekt: Gaihede Ingeniører & Arkitekter

Hovedentreprenør: Snedkermester Arne Pedersen A/S

Byggeperiode: 2014 – 2016

Facade: STENI Colour, STENI Hjørneelementer og STENI U-elementer

 

Projektfakta: Brunevang

Bygherre: PAB - Postfunktionærernes Andelsboligforening

Administrator: FA09

Totalrådgiver: Holmsgaard

Arkitekt: Mangor & Nagel

Byggeperiode: 2006 – 2017

Produkt: STENI Colour og STENI Hjørneelementer

Steni

Steni

STENI leverer arkitektoniske udtryk, som folk lægger mærke til – og husker for æstetik og kvalitet. Facade- og tagløsningerne fra STENI giver arkitekter og bygherrer mulighed for at designe bygninger med unikke udtryk, der holder i generationer.

Kontaktinformation
STENI DANMARK A/S
Galoche Allé 12
4600 Køge
Tlf:+45 70 27 01 22
Web:
Email:   steni@steni.dk