To møbelklassikere

Annonce

To møbelklassikere

Swedese Møbler fremviste har blandt andet to sofaer på messen Trends and Tradition Torsdag d. 20. april i Lokomotivværkstedet, København. 

 

Swedese præsenterede nyt fra deres 2017 kollektion, som er formgivet af nogle af de mest talentfulde Skandinaviske designere: Monica Förster, Front og Thomas Sandell. Flere af de nye møbler er udformet med inspiration fra Yngve Ekströms rige designarv, og de trækker tråde helt tilbage til hans tanker om moderne skandinavisk design, hvor brugeren er i centrum - og til Swedeses lange tradition for lokal og bæredygtig produktion. Det karakteristiske formspændte træ og de simple og elegante former med fokus på funktion er tydelige i kollektionen, der samtidig fremstår som moderne og fremtidsorienteret svensk design.

Læs mere om Møbler

 

Sofa Button

Til Button-Sofaen har designvirksomheden Front fundet inspiration i Swedeses arkiv, og dermed videregiver de den skandinaviske arv, der er tydelig gennem firmaets historie og som også går igen i den nye kollektion. Træknapperne gør det muligt at udvikle sofaens funktioner gennem tilknytning af tilbehør og udviddelser, som eksempelvis puder og magasinholdere. Vælg selv hvilken farve du ønsker, og tilføj efterfølgende et bord eller puder, for at skabe præcist det udtryk, du ønsker. Som designerne selv beskriver det:

 

- Det var vores ønske, at sofaen skulle repræsentere den skandinaviske arv, som er så nærværende både i Swedeses historie men også i deres nutidige kollektion. Formbøjet træ og samlinger samt læderdetaljerne har alle bidraget til at skabe et møbel, som fungerer både i formelle miljøer som i private hjem.

Læs mere om Indretning og Design

 

Sofa Wood

Wood, som er designet af Monica Förster, er kendetegnet ved sine klare linjer og karakteristiske træramme. Gennem kombinationen af minimalistisk form og ærlige naturmaterialer afspejles Swedeses designtraditioner i synergi med Yngve Ekströms visioner om at skabe elegante møbler gennem taktile materialer. Det manifesteres her i en kombination af træets detaljer og det valgte tekstil. Trærammerne i den enkelte sofa er nøje udvalgt og behandlet med hensynstagen til træets mønster, for at sikre den stærkeste kvalitet af materialet som ældes smukt og med personlighed.


 

Om virksomheden

Swedese blev grundlagt i Vaggeryd i 1945 af brødre Yngve og Jerker Ekström sammen med Sven Bertil Sjökvist. Med den berømte Lamino-lænestol, som blev præsenteret i 1956, skabte designer og skulptør Yngve Ekström en elsket klassiker og firmaets første store succes. Hans målsætning var at skabe langtidsholdbare møbler, som kunne overleve skiftende tiders trends og modeluner. Al produktion foregår i firmaets fabrikker i Vaggeryd and Äng med udgangspunkt i et gedigent håndværk, som er udviklet gennem mere end et halvt århundrede og med det formål at skabe fremragende designs og producere møbler med minimal miljøbelastning og lang holdbarhed. 

Swedese

Swedese

Kontaktinformation
Swedese
PO Box 156, Formvägen
SE-567 23 Vaggeryd
Tlf:+46 (0)393 797 00
Email: