Carsten og Alice ved bord

DEBAT: Nye retningslinjer for bæredygtigt indkøb er nødvendigt

Det er en jungle med miljømærkninger. En ny mærkning eller retningslinjer for, hvilke mærkninger, der anerkendes i forbindelse med offentlige indkøb, kan være løsningen, skriver Carsten Thor og Alice Haugaard, Thors Design ApS, i dette debatindlæg.

 

Den 30. oktober læste vi med stor glæde direktør i Miljømærkning Danmark Martin Fabiansens ’Debat om offentlige indkøb: For ensidigt fokus på CO2 kan skade kampen for kloden’ hos Klimamonitor.

I debatindlægget hilser Fabiansen regeringens strategi for grønne offentlige indkøb velkommen, men opfordrer til ikke at stirre sig blindt på CO2-udledningen alene. Han argumenterer for vigtigheden i at se på klimabelastningen i hele produktets levetid.

»Når det offentlige køber ind, er der brug for enkle konkrete redskaber, så den enkelte indkøber ikke skal bruge alt for mange kræfter på at sætte sig ind i alle dele af produktionen. Og der er brug for ambitiøse målsætninger for miljø og klima,« skrev Martin Fabiansen.

Endelig opfordrer Fabiansen til at bruge for eksempel Svanemærket som rettesnor til at vurdere, om et produkt overholder fastsatte krav.

Klik her og læs mere om, hvordan Thors-Design mener, at bæredygtigt indkøb samt miljømærkning bør gribes an.