Glasvægge giver åbenhed i nyt kræftbehandlingscenter

Når Dansk Center for Partikelterapi (DCPT) slår dørene op til næste år, kan patienter og personale glæde sig over en lys og imødekommende bygning – blandt andet takket være Ishøj-virksomheden Triplans glasvægsløsninger

 

Tekst af Tim Panduro

 

Dansk Center for Partikelterapi, en del af DNU, Det Nye Universitetshospital i Aarhus, åbner til januar 2019 og bliver et af verdens førende centre inden for forskning og behandling af kræft med partikelbaseret strålebehandling.

 

Balancen mellem tunge funktionelle krav og ønsket om et imødekommende hus afspejles flot i arkitekturens kontrast mellem tyngde og lethed, og bygningen er da også belønnet med WAN Future Projects Healthcare Award 2016.

 

Et stort atrium sikrer dagslys til adgangsområder, og glasvæggene overalt i huset medvirker sammen med det store ovenlys til at trække lys og himmel ind. Dette giver en rolig og behagelig atmosfære. Glasvægge og døre er leveret af den danske virksomhed Triplan, og her er salgschef Lars Bisgaard, der var projektleder på leverancen, glad for at have været en aktiv del af det store og komplekse projekt. 

 

- Hele Triplans produktpalet er stort set præsenteret i byggeriet. Til atriet har arkitekterne, Link Arkitektur, valgt et af vores ældste produkter, en glasvæg med to lag glas og indbyggede persienner. Det har de kombineret med et af vores nyeste produkter, den helt enkle fuldglasvæg TP Lite. Herudover er der valgt robuste brandpartier i gangarealerne. Det hele bliver produceret på vores fabrik i Ishøj, fortæller Lars Bisgaard.






Fleksible og stærke

Triplan er en virksomhed med en lang historie. Siden virksomhedens grundlæggelse i 1946 har fokus været på standardvarer, der er lette at montere, men som samtidig overholder alle krav til blandt andet brandsikkerhed, lydtæthed og brudstyrke. Derfor var det let at finde løsninger i standardsortimentet, siger Lars Bisgaard, der er stolt af, at virksomhedens klassiske produkter hele tiden kan indgå i nye sammenhænge. 

- Det viser, at produkterne er så fleksible og stærke, at de stadig er relevante og endog kan bruges i helt specielle sammenhænge.

Produkterne blev – som altid – tilpasset kundens ønsker, og der blev også fundet løsninger, der passede til arkitektens specielle ønsker.

- For eksempel er der lavet indspændte glasvægge, der ikke går til loft. Vi er glade for at kunne levere en løsning, der er med til at give den helt særlige effekt, som arkitekterne har ønsket, siger Lars Bisgaard.

Kontaktinformation