Smuk forening af fortid og nutid på Københavns nye luksushotel

Annonce

Smuk forening af fortid og nutid på Københavns nye luksushotel

En omfattende renovering har forvandlet en storslået, men tom, bygning fra 1903 til et charmerende luksushotel. Specialdesignede løsninger fra Unidrain sikrer, at tidsånden bliver bevaret.

 

Midt i indre København troner en 114 år gammel nationalromantisk bygning frem på hjørnet af H.C. Andersens Boulevard og Niels Brocks Gade. Skulpturelle former og en høj detaljegrad pryder den gule facade ud mod menneskemylderet. Indenfor pynter en marmorbelagt hovedtrappe, relieffer og stuk, så langt øjet rækker.

 

Bygningen blev oprindeligt opført til Det Gjensidige Forsikringsselskab Danmark, men har stået tom siden 2008, hvor Det Kongelige Danske Musikkonservatorium flyttede ud. Nu er der igen liv og glade dage i den 5.500 m2 store bygning, som går under navnet Nobis Hotel Copenhagen.

 

Læs mere om Sanitet 

Marmor og ekstralange afløb

Den bevaringsværdige bygning har gennemgået en omfattende renovering både ude og inde. Over 100 nye hotelværelser, etablering af elevatorer og wellness er blandt faciliteterne på det topmoderne luksushotel. Alt er holdt i 1900-tallets pompøse stil – også badeværelserne.

 

- Som resten af hotellet er badeværelserne enormt luksuriøse. Store badekar, brede marmorfliser og skandinavisk elegance. Arkitekterne ønskede, at stilen skulle være gennemført ned til mindste detalje, og det kræver specialløsninger, siger Lasse Lyck, byggeteknisk ansvarlig hos Unidrain, som har leveret specialdesignede afløb til hotellets brusenicher.

 

- 80 af badeværelserne har fået et almindeligt linjeafløb, men med en lidt speciel afslutning på toppen. Den almindelige og velkendte Unidrain-rist i stål er skiftet ud med de fine marmorfliser fra gulvet. På den måde bliver renden skjult af den flotte marmor, som er overalt på badeværelset. De resterende ca. 20 badeværelser på hotellet er særligt store, og det kræver ekstralange afløb på over to meter. Som de eneste på markedet kan vi levere så lange afløb med marmorfliser, fortsætter han.

 

Læs mere om Indretning & Design

 

Rådgivning gennem hele processen

Nobis Hotel er langt fra det første hotel, som Unidrain leverer løsninger til. Derfor har virksomheden stor erfaring med rådgivning på området.

 

- Gennem hele renoveringen har vi bistået med rådgivning som en del af ”pakken”. Vi har bl.a. rådgivet bygherren til at installere en såkaldt P-vandlås i brusenichen. Vandlåsen har en særlig stor kapacitet, hvilket betyder, at den kan håndtere de mange hotelgæster, og vedligehold er på et minimum. Det er fordelagtigt for hotellet, som sparer tusindvis af kroner på den længere bane, siger Lasse Lyck.

 

Unidrain er eksperter i specialdesignede afløbsløsninger. På unidrain.dk findes en online konfigurator, som du kan bruge til at designe det helt perfekte afløb, der kan blive op til flere meter langt.

 

Unidrain

Unidrain

I 2003 udviklede arkitekt Claus Dyre et lineært gulvafløb til placering mod væggen, hvilket blev starten på Unidrain. Siden er der kommet adskillige produkter til, som alle har samme fokus på både funktion og design.

Kontaktinformation
Unidrain A/S
Farum Gydevej 71
3520 Farum
Tlf:+45 3910 1010
Web:
Email: