<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> UNIWOODS plankemoebler i akacietrae Naturen helt ind i stuen
Uniwoods

Annonce

UNIWOODS plankemøbler i akacietræ: Naturen helt ind i stuen

UNIWOODS i Roskilde producer unikke plankemøbler i akacietræ – med fokus på bæredygtighed og smukt håndværk.

 

For 20 år siden startede Sara Turac sin teltvirksomhed: SARA telte, en lille familievirksomhed, som voksede sig kæmpe stor og i dag leverer telt løsninger til kræmmermarkeder, festivaler, store fester og arrangementer. På det seneste har leveringen bestået af teltløsninger til testtelte på sygehuse, institutioner osv.

 

Sara så på en af sine forretningsrejser til Thailand et bord i 100 år gammelt Akacietræ og forelskede sig i det. Bestilte det straks til konen, som ikke ville have netop det bord, så Sara bestilte en masse, så Fru Turac kunne vælge og det er svært, da ikke 2 borde er ens og alle er unikke. Hvert bord fortæller sin historie og man får en følelse af, at stå for foden af træet og kigge op i toppen, fra jord til bord. Sønnen Masis blev lige så forelsket i plankerne, som der bliver lavet borde, stole, skamler, bænke, barborde, tv-borde, sofaborde, opsatser osv. af.

 

Der startede virksomheden UNIWOODS, som ligger på Øde Hastrupvej 123 i Roskilde.

Der var blot nogle ting der skulle helt på plads: BÆREDYGTIGHED!

 

Træerne blev fældet i et område godkendt af den Thailandske regering og det var vigtigt, at få certifikat på og sikre, at der blev genskovet. Træerne bliver fældet for, at udvide vejnettet. Næste skridt var selve processen. Det skulle være en ordentlig samarbejdspartner i Thailand, som ikke kun tænkte på lav løn til sine medarbejdere, men som rent faktisk behandlede dem ordentligt og kunne levere et smukt stykke håndværk. Ejeren sørger for, at betale for sine medarbejderes børns skole og tager sig af hele familien. Skamlerne er skåret ud i et stykke med en motorsav.

 

DSC_0132
DSC_0040
DSC_0077
 
 

 

Sidst, men ikke mindst var transporten vigtig, det var et must, at transporten foregik med fragtskib og, at der ikke blev fragtet unødvendigt, men, at containeren blev fyldt helt op hver gang, ikke pga. omkostninger, men af hensyn til miljøet.

 

DSC_0139

 

Stellet bliver lavet på eget smedeværksted og bliver lavet med gods i og sprøjtelakeret efter fremstilling. Ingen af plankerne er behandlet med andet end olie uden tilsætning, holdbarheden skyldes en langsom tørring i ovn ved 90 grader i ca. 4 uger indtil der opnås en fugtighed på 12-14% som er den optimale for træets hårdhed og holdbarhed.

 

I dag er det en virksomhed i vækst med eget showroom og flere kendte har allerede Uniwoods borde i deres hjem, bl.a. Cecilie Hother og Felix Smith. Fremtidens ønske for virksomheden er, at specialdesigne møbler til domiciler, restauranter og hoteller.

 
Kontaktinformation
Uniwood-Spa ApS
Øde Hastrup Vej 123
4000 Roskilde
Tlf:+45 50 12 80 12
Email:   info@uniwoods.dk