<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> B redygtighedsprisen er det endelige gennembrud
.-.
Bæredygtighedsprisen er det endelige gennembrud

Annonce

Bæredygtighedsprisen er det endelige gennembrud

Ventilationsvinduet fra Horn modtog bæredygtighedsprisen på dette års Building Green. Mange års udviklingsarbejde af det intelligente energivindue åbner nye muligheder for byggeri efter 2020-energirammen.

 

Med tildelingen af Det Bæredygtige Elements pris for bedste produkt på den netop afholdte messe for bæredygtigt byggeri, Building Green, fremstår Ventilationsvinduet fra Horn-Group som et af fremtidens mest energirigtige valg.


Vinduet blev af juryen frem- hævet ”som en god og stærk bygningskomponent med mange funktioner – for at være en lavpraktisk løsning på et kendt problem – og for at være intuitivt at bruge”.

 

Læs mere om Ventilation & Indeklima


Ventilationsvinduet sparer og tilfører energi ved at forvarme den kolde, friske udeluft, inden den ledes ind i boligen. Ved høje udendørs temperaturer lukkes tilførslen af forvarmet luft, og i stedet ’vender’ vinduets teknologi luftstrømmen, så boligen køles. I praksis kan ventilationsvinduet anvendes til såvel nybyggeri som ved renovering af eksisterende boliger, hvor der foruden energibesparelser er behov for et bedre indeklima med forebyggelse af bl.a. skimmelsvamp.


I mål efter mange års udviklingsarbejde

Udviklingen af Ventilationsvinduet startede i 2004 og har ifølge Poul Horn mødt en del modstand og skepsis, blandt andet fordi det adskiller sig fra branchens kendte normer. Mange komponenter har indgået i processen, som nu er i mål med fremragende resultater for energi og indeklima.
Dette blev senest demonstreret ved et arrangement i Hornslet for 40 specialister inden for byggeri og energi. De så teknologien anvendt 100 % i et prøvehus fra Jakobsen Huse, opført efter de nyeste principper for bæredygtighed. Her viste fremlagte målinger og beregninger fra Aalborg Univer-sitet, at Ventilationsvinduet vil tilføre huset 1.800 kWh energi på årsbasis.

 

Læs mere om Vinduer


Enkelt at opfylde 2020-energirammen

Samtidig dokumenterede huset i Hornslet, at det med en vinduesløsning af denne type nu er muligt at bygge boliger, der kan opfylde 2020-energirammen på 20 kWh pr m2 om året – uden at installere et genvindingsanlæg og uden at have et solcelle-anlæg, der henter el til varmepumper og andre installationer.

Kontaktinformation
Horn Group ApS
Fuglehavevej 23
2750 Ballerup
Tlf:81 81 81 10
Email:   info@horngroup.dk
B-redygtighedsprisen-er-det-endelige-gennembrud