Der er rygende travlt hos Living Better A/S, der for ti år siden lancerede et nyt og samlet ventilations- og varmegenvindings-koncept baseret på et helt unikt ventilationsvindue. For konceptet passer perfekt til en tid, hvor stigende renter, stigende energipriser og ikke mindst stigende materialeomkostninger truer med at gøre livet surt for mange.
- Vi får rigtig mange henvendelser og keder os bestemt ikke, smiler adm. dir Peter L. Clausen, og fortæller, at det typisk er boligforeninger, bygherrer og entreprenører, der får telefonerne til at gløde:
- Det er jo en ekstremt svær og usikker tid, så de leder med lys og lygte efter løsninger, der kan sænke deres udgifter, og som kan hjælpe dem i mål med et godt byggeri eller renoveringsprojekt. Og det kan vores koncept i al beskedenhed. Det har vi efterhånden en rigtig solid dokumentation for, lyder det.
Peter L. Clausen peger på renoveringsprojekter med anlægsbesparelser på 35 – 40.000 kr. pr. bolig samt op til 90% reduktioner i de årlige driftsomkostninger.
Det er noget af det, der tiltrækker sig en naturlig interesse, siger han:
- Så bliver det umulige jo ofte muligt - også i en svær tid. Det gjorde det f.eks. i Nordre Frihavnsgade 50 i København, hvor Emborg Design og Arkitektur netop har udført et større renoveringsprojekt med vores løsning.
Og indenfor nybyg er der aktuelt 96 huse under opførelse på Degnejorden i Lejre, hvor entreprenørfirmaet Falkenberg og Jul ApS også benytter vores energi- og indeklimateknik.
Selve kernen i Living Better-konceptet er det patenterede ventilationsvindue, der lader frisk luft udefra passere op mellem vinduets glasflader, hvorved det forvarmes.
Derefter flyder luften gennem boligen og ender til sidst i en udsugningsvarmepumpe, hvor dens energi udnyttes til at producere varmt brugsvand og gulvvarme.
Det er flere end to fluer med et smæk, siger Peter L. Clausen:
- Det er enklere og billigere i både anskaffelse og drift bl.a. fordi der ikke er behov for en masse kanaler og et genveksanlæg.
Dertil kommer, at systemet ikke bruger nær så meget energi til at få luft ind- og ud af boligen, og at det heller ikke, som traditionelle løsninger, skal tilses to gange om året af en fagmand.
Du installerer det, og så passer det egentlig bare sig selv, lyder det fra Peter L. Clausen.