1588065305-7qt1payyNyefarvertilplankegulve-WikingGulve_1920

Wiking Gulve lancerer nye stilfulde farver til bæredygtige plankegulve

Wiking Gulve lancerer nye farver til fyrretræ. Det bliver nu muligt at opnå yderligere designmæssig frihed med de fem nye farver til de æstetiske plankegulve i fyr fra de nordsvenske skove.

 

Wiking Gulve er en af de relativt få tilbageværende gulvproducenter i Danmark og har med årtiers erfaring opnået en position som en førende producent af bæredygtige plankegulve. Senest har virksomheden fra Roslev ved Skive lanceret et Premium-sortiment af bredere og længere lamelopbyggede plankegulve på markedet.

 

Fem fede farver

Det eksisterende sortiment i fyr får nu også tilført en ekstra designmæssig dimension i form af muligheden for et mere varieret og spændende spekter af farvenuancer til de eksklusive plankegulve: Sort, grå, brun, rød og hvid, fortæller Henrik Nielsen, adm. direktør hos Wiking Gulve:

 

-I en meget lang periode har efterspørgslen på hvid været voldsomt stor. Hvid har tendens til at skjule åretegningerne i træet, og hvid kan godt resultere i et lidt for sterilt udtryk i f.eks. en bolig. Men nu er der også et ønske om et lidt mere naturligt, organisk og naturolieret præg, der kan skabe noget kontrast til bl.a. de mange hvide vægge i hjemmene. Farverne er i første omgang tiltænkt de lamelopbyggede plankegulve i fyr, men senere hen måske også træsorter som ask og eg m.v.

 

Virksomheden blev oprindeligt især kendt for netop sine lamelopbyggede gulve i fyr, og nu mærker man igen stigende efterspørgsel på træsorten til gulve, da det bl.a. er behageligt og blødt at gå på og samtidig har et lyst og varmt udtryk. Og nu får gulvene altså tilført endnu en mulighed med de nye farver til de eksklusive plankegulve fra Wiking Gulve.

 

 

I en grøn liga for sig

Bæredygtighed er et markant fokusområde hos Wiking Gulve, der tidligere i 2020 blev Cradle to Cradle-certificeret. De nye lamelopbyggede plankegulve i fyr stammer fra langsomt voksende, nordsvenske og certificerede skove, og produceres i Roslev ved Skive ved brug af 100% vedvarende energi.

 

-For os er FN’s 17 verdensmål ikke bare tomme ord. Det ligger i vores DNA at producere bæredygtigt, og vi har for længst adapteret FN’s verdensmål nr. 12, 13 og 15 (hhv. ansvarlig forbrug og produktion, klimaindsats og livet på landet, red.), som er helt essentielle parametre for vores eksistens. Vi transporterer ikke vores træ kloden rundt for at spare penge, men fokuserer kun på udvalgte træsorter fra Skandinavien og Nordeuropa.

 

De lamelopbyggede, brede plankegulve er således i tråd med virksomhedens generelle bæredygtige tilgang til naturens ressourcer – og så er det samtidig nu muligt at opnå endnu større æstetisk frihed og sætte et moderne, personligt præg på boligen med de fem helt nye farver til plankegulvene i fyr.