Lærk Svendborg (10)

Wiking Lærk

Lærk trægulv har en flot varm tone, som med tiden får et svagt gråligt skær. Plankegulvet af lærk er levende og varmt, og skaber hygge og glæde i både små og store rum. Lærk i sin træstruktur er tættere end Fyr og Douglas, hvilket giver et gulv, som er mere modstandsdygtigt mod hak og mærker.

 

Lærk som byggemateriale har en utrolig lang levetid, og lærketræets skønhed er overlegen i forhold til mange nåle- og løvtræs arter. Gulvplanker af lærk kan have både lyse og mørke skær, og bidrager til interiøret, som en del af naturen budt ind i din bolig.

 

Sibirisk lærk er i familie med gran, men i modsætning til andre nåletræer taber lærken nålene om vinteren. Lærk kommer fra de dybe skove i Sibirien, som har vokset i et meget hårdt klima, hvilket gør at årringene er meget tætte, dermed udgør lærk et meget hårdt nåletræsgulv. Sibirisk lærk bliver op til 200 år gammel og kan opnå en diameter på op til 130 cm. Sibirisk lærk har en holdbarhed overfor råd der er tit meget højere end hos andre typer lærk.

 

Sibirisk lærk er meget olie- og harpiksholdig, hvilket gør oliering til vores favorit overfladebehandling for denne træsort. Wiking Sibirisk Lærk er et særdeles levende plankegulv med synlig årestruktur og naturlige knaster. Træet har et rødligt skær, som med tiden får en grålig tone og en flot patina.

 

Værd at vide om Lærk trægulv fra Wiking Gulve:

 

  • Wiking Sibirisk Lærk leveres i 15 mm tykkelse til svømmende lægning i 180 mm bredde.
  • Gulvplankerne i lærk levers overfladebehandlet med lud og hvidolie.
  • Plankerne har afrundede kanter, som fremhæver bredden på de flotte gulvbrædder.

 

Læs mere og se flere billeder af Wiking Lærk her: https://wikinggulve.dk/produkter/laerk-traegulv/