Pitch Pine 2

Wiking Pitch Pine

Denne flotte amerikanske fyrtræsort udmærker sig ved at være stort set knastfri. Åretegningen er kraftig markeret med lyse og mørke striber.

 

Pitch Pine, som har det latinske navn Pinus Rigida, gror i den vestlige del af USA, hvor det også kaldes Southern Yellow Pine. Træerne vokser sig ca. 40 meter høje og næsten 1 meter i diameter, hvilket gør det muligt at producere brede og lange plankegulve af træets stammer. Tidligere var Pitch Pine en vigtig kilde til harpiks og træ til skibs-bygning, minetømmer og jernbanesveller, fordi træets høje harpiksindhold beskytter det fra forfald. Arkæologien angiver derudover, at selve indfødte amerikanere anvendte Pitch Pine, hvor fx Cherokee benyttede det i kanokonstruktion.

 

Træsorten minder farvemæssigt om fyr, splintveddet er gulligt, mens det harpiksholdige kerneved er rødgult til rødbrunt. Overordnet givet dette plankegulv et meget stilfuldt gulv i varme toner. Der kan i denne træsort forekomme hårfine revner ved levering. Derfor skal du være ekstra opmærksom på pleje- og vedligehold, samt den relative luftfugtighed.

 

Wiking Pitch Pine er et plankegulv med et forholdsvis roligt udseende men med synlig årestruktur i flotte mønstre. Træet har en varmt rødlig tone og et overordnet ensartet udtryk, da der stort set ikke findes knaster.

 

Værd at vide om Pitch Pine trægulv fra Wiking Gulve:

 

  • Wiking Pitch Pine leveres i 15 mm tykkelse til svømmende lægning i 180 mm bredde.
  • Gulvplankerne i Pitch Pine levers overfladebehandlet med hvidolie.

 

Læs mere om Wiking Gulves Pitch Pine her: https://wikinggulve.dk/produkter/pitch-pine-traegulv/